За најбољег глумца четврте вечери Девете смотре аматерских позоришта „Жељко Каран“ која се целе ове седмице одиграва у Центру за културу у Костолцу, проглашен је Игор Мишуровић за улогу Саше у представи „Вирус“ Синише Ковачевића. Синоћ је у Костолцу наступало позориште “Жанка Стокић” Културног центра „Владимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта. Представу „Вирус“ је режирао Богдан Милић.

У завршници Смотре, вечерас 7. априла представиће се позориште „Кастелум“ из Костолца. Пред својом публиком играће комад „Била је то шева“ у режији Фуада Табучића.

Смотра је отворена у понедељак, 3. априла, представом “Мрешћење шарана” по тексту Александра Поповића у режији Дејана Цицмиловића позоришта “Масука” из Велике Плане.

Игор Мишуровић, Фото: Центар за културу Костолац

Награду за најбоље глумачко остварење жири је доделио Јелени Стојадиновић за улогу Мице.

Друге вечери наступило је позориште “Драгољуб Милосављевић Гула” КПЦ Петровац на Млави са представом “Путујуће позориште Шопаловић” по тексту Љубомира Симовића у режији Милоша Јагодића.

Глумац вечери је био Часлав Чупић за улогу Дропца.

Глумац треће вечери смотре по оцени жирија био је Валентино Ољача за улогу Благоја у представи „Др“ позоришта „Бранислав Нушић“ Центра за културу Мало Црниће. Режију је потписала Невена Ракочевић.

Девету смотру посвећену Жељку Карану под покровитељством Градске општине Костолац организовали су Позориште „Кастелум“ у сарадњи са Центром за културу „Костолац“.

Током трајања позоришне смотре у холу Дома културе у Костолцу где су све представе игране, организована је и изложба слика УЛСК „Спектар“ из Костолца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content