2019-12-02T09:55:07+01:00 2. децембра, 2019. 09:53 |

КОСТОЛАЦ: Засађене две новогодишње јелке

У Костолцу, уочи празника, засађене су две велике јелке, једна у Улици Боже Димитријевића, код воза, и друга испред спортске хале, а како најављује председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, то ће убудуће бити стална предпразнична пракса.

– Јелке су високе по осам метара. Засађене су са бусеном и остаће и након новогодишњих и божићних празника. Следи њихово украшавање. Фирма „Биодекор“ из Београда обезбедила је та два дрвета, а убудуће ће бити пракса Градске општине да се сваке године, уочи новогодишњих и божићних празника, засаде по две велике јелке у различитим деловима Градске општине, истиче Крстаноски и додаје:

– Градска општина Костолац и даље ће радити на заштити животне средине, са циљем да допринесемо смањењу загађености ваздуха, унапређењу микроклиматских услова, што би унапредило живот грађана и подстакло урбанистички развој Костолца.

– Са тим циљем, у октобру је започета реализација капиталног пројекта замене, реконструкције и формирања новог планског дрвореда у Костолцу, као и реконструкције дрвореда и уређења зелених површина у централном парку у Костолцу. Циљ пројекта је да у наредних 18 месеци повећамо површине под зеленилом за 60 посто. У двадесет и једној улици и градском парку планирано је да буде засађено 1.760 нових стабала, објашњава председник Крстаноски, наглашавајући да ће Градска оштина наставити да предузима све потребне мере у области очувања животне средине, заштите природних вредности и одрживог развоја, у циљу унапређења заштите и очувања животне средине.

Иначе, садњи поменуте две јелке, уз председника Градске општине Серџа Крстаноског и председницу Скупштине Градске општине Милену Церовшек, присуствовали су и заменик председника ГО Далибор Илић, заменик председнице Скупштине Рајко Божић, чланови костолачког Већа Маријана Божић, Милан Ђаловић, Бајрам Морина и помоћници председника Градске општине Катарина Сарафиновић и Дарко Грубетић.