2017-02-06T09:58:40+01:00 13. јануара, 2017. 22:29 |

Костолачке новогодишње чаролије…

DSC_6032Костолчани и гости ове Градске општине дочекали су Нову 2017. годину окупљени на платоу испред Дома културе, уз концерт групе „Немир и страсти“ и „Буба Шваба бенд“.

Вече пред велики дочек радовали су се најмлађи, уз представу „Деда Мразова четири годишња доба“, док је у вечерњим сатима почело „загревање“ за новогодишњу ноћ уз концерт групе „Ноћ и дан“. 

           Иначе, цео децембар је био испуњен разноврсним програмом под окриљем Културно – спортског центра „Костолац“, Градске општине и установа и удружења у култури. Тих дана су наступали ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“, пред пуном салом Дома културе. На репертоару су биле класичне композиције, али  и обраде нумера поп и џез музике. Приређен је и концерт Балетског студија „Амадеус“. Играна је позната дечија представа „Шалабалабајка“, у извођењу костолачког позоришта „Кастелум“. Значајну пажњу привукла је и изложба слика фотосафарија „Фоткај и уживај“. Организовано је предавање и радионица историчарке уметности Јулије Башић на тему „Аутопортрет, селфи или самосликање“. Тих дана приређен је и концерт хора „Дунавска лира“, Трибина о безбедности деце на интернету, Дечија новогодишња ликовна колонија, као и радионица „Прављење новогодишњих украса декупаж техником“.