5383Манифестација „Костолачко лето“ и даље је у жижи интересовања како Костолчана, тако и околине. Организатор је Културно – спортски центар „Костолац“, уз подршку Градске општине Костолац. Пред нама су Игрице без граница у Старом Костолцу, 11. августа а „Орфеј на Дунаву“ заказан је за 12. август, на платоу код фонтане од 19 часова. 

У данима за нама привукли су пажњу малишани из Кленовника, за које су одржане квалификације за финале „Игрицабезграница“. Било је то озбиљно и тешко надметање, а сви су били одушевљени осмишљеним играма. Задовољни су и организатори, који истичу да је оставрен циљ, а то је промоција здравог начина живота и неговање вредност и тимског духа и пријатељства. Сви учесници добили су на поклон мајице са логом „Игрице без граница“, док су победници добили и симболичне поклоне од Културно-спортског центра „Костолац“.

За нама је и врло успешна Ликовна колонија Удружења ликовних уметника Костолца „АРТ“ под називом „Отвореног срца и пријатељства“. Почела је 28. јула и трајала до 3. августа. Окупљени су бројни уметници који су стварали у оквиру Сајма Дунава, у Голупцу и код манастира Тумане. Потом су наставили на костолачкој плажи, на археолошком локалитету „Виминацијум“, све до завршне вечери када је уприличена и додела признања.

Одмах је у организацији Удружења ликовних стваралаца „Спектар“ из Костолца уследила Ликовна колонија „Костолац 2017“. Трајала је од 3. до 7. јула, на платоу испред ресторана „Драгуљ“ и оставила за собом бројна уметничка дела и задовољне учеснике.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content