2021-01-05T10:20:26+01:00 5. јануара, 2021. 10:20 |

Костолчани хитају ка вишем рангу

ТРЕНЕР ВЛАЈОВИЋ ПРЕПОРОДИО ЕНЕРГЕТИЧАРЕ

Доласком Владимира Влајовића, познатог пожаревачког тренера за шефа струке у ОПК „Рудар 2001“ минулог лета, екипа „зелено-црних“ игра као препорођена.

 -На позив челних људи костолачког фудбалског клуба дошао сам у Рудар и прихватио се тешког и одговорног посла, јер је у питању клуб светле прошлости. Очекивало се   да ћемо заиграти у зони, али се то изјаловило, тако да смо остали у Браничевској лиги, каже Влајовић и додаје:

 -Дат ми је задатак да пробудим „успаваног џина“ и а заједно повратимо стари сјај „енергетичара“ са Дунава. Имам богато тренерско искуство које сам стекао радећи у српсколигашима Шапину и РСК из Раброва, као и интернационални стаж у ФК Фуџеира из УАЕ, где сада раде моји велики пријатељи и колеге: Горан Туфегџић,Андрија Ферлеж и Милош Јевтић. Све ми је то помогло да поставим неке стандарде који треба да красе ФК Рудар у будућности и када не будем више у Костолцу, вели Влајовић. 

Подсећа да су кренули са летњим припремама и добром селекцијом играча као да ће се такмичити у Српској лиги. Све је то препознало руководство клуба на челу са председником Миланом Стевановићем и потпредседиком Дејаном Дражићем који су их својски подржали. Стартовали су високом победом од 12:0 против Буровца. То је била својеврсна, јасна  порука свим осталим ривалима које су им амбиције и намере. Тренинге су држали на помоћним теренима, а првенствене сусрете на зеленом тепиху главног терена Стадиона „Бора Бека“.

Од самог старта победничка атмосфера се „уселила“ у клуб.

-Јесењу првенствену полу-сезону смо завршили на првом месту без пораза, са рекордном гол разликом. Једини пораз смо претрпели у финалу купа ГФС Пожаревац од српсколигаша Младог радника 1926. Иначе, услови за рад у Костолцу су на нивоу оних које сам имао радећи у Реаловој Мадридској академији у Саудијској Арабији где сам провео три године као технички директор и главни тренер. Овде у Костолцу планови за будућност су још амбициознији. Појачаћемо сениорски састав. Прикључићемо талентоване  омладинце и кадете да раде са првим тимом како би што боље схватили шта се од њих тражи у даљој перспективи. Костолац је веома здрава фудбалска средина за развој младих играча као и тренера. Зато и желим свим срцем да онима који су препознали моје квалитете на прави начин, помогнем да буду још бољи. Дефинитивно ОПК Рудару 2001 место је у знатно вишем рангу такмичења, каже Влајовић.  

                                                                                                                    Текст и фото: Р.Сандић