2020-11-19T11:00:31+01:00 19. новембра, 2020. 11:00 |

Ковид болница Пожаревац: На лечењу 136 пацијената

У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 136 пацијената са симптомима коронавируса, од којих је 14 из Београда, а остали су из Браничевског округа. Инфекција је потврђена код око 70 пацијента, а за остале се чекају резултати тестова.

Притисак на болницу расте, током јучерашњег дана обављено је 46 прегледа, од чега је  17 особа примљено на болничко лечење, а било је 16 отпуста.

На респиратору је тренутно осам пацијената, док су четири особе на неинвазивној вентилацији. Додатни кисеоник прима више од 80 пацијената. Клиничка слика је све лошија, креће се од тешке до врло тешке.  Тренутно је инфекција потврђена код 35 запослених у Општој болници Пожаревац, од којих је један здравствени радник на  болничком лечењу.

Директор болнице др Данко Николић  каже да лекари и комплетно особље улажу огроман напор и труд да ситуацију држе под контролом, излажући себе и своје породице великом ризику, те апелује на грађане да озбиљно схвате тренутне околности.

 -Једино одговорним понашањем и поштовањем свих мера можемо да превазиђемо ову кризу и зауставимо циркулацију вируса у нашој средини. Како смо сведоци пораста броја оболелих, опрез и одговорност су нам неопходни. Смањите контакте, избегавајте славља, носите маске.