2020-12-04T12:32:55+01:00 4. децембра, 2020. 12:28 |

Ковид болница Пожаревац: Пацијенти у тешком стању

У Kовид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 203 пацијента са симптомима коронавируса, од којих 200 из Браничевског округа. Током јучерашњег дана обављен је 21 пријем, а било је 39 прегледа. Капацитет болнице је у потпуности попуњен.

-Ноћас смо били приморани да убацујемо помоћне кревете, али није проблем само у смештају оболелих, већ у чињеници да већи број пацијената не би имао ко да лечи јер нам је тренутно више од 100 здравствених радника на боловању или у изолацији, од чега чак 30 лекара. И даље смо принуђени да хоспитализујемо само најтеже случајеве, по систему  колико отпуста, толико пријема, каже директор Болнице др Данко Николић.

Сви пацијенти су у тешком стању. На респираторима је тренутно шест пацијената  док је 11 на неинвазивној вентилацији. Сва кисеонична места су заузета, око 100 пацијената прима додатни кисеоник, а има оних који чекају ред да буду прикључени.

Tоком јучерашњег дана у ковид зони преминула су два пацијента – мушкарац рођен 1951. године и жена 1938. годиште.

Тренутно је инфекција потврђена код 50  здравствених радника у Општој болници Пожаревац, од којих је двоје на болничком лечењу.

-Будите одговорни и поштујте све мере. Само тако можемо успорити и зауставити циркулацију вируса и растеретити здравствени систем. Сведоци  смо да се у Браничевском округу повећава број инфицираних, па је опрез још потребнији.Смањите контакте, избегавајте славља и непотребна кретања, носите маске, апелују из Болнице.