2017-07-27T09:52:54+02:00 27. јула, 2017. 09:52 |

КРАЈ ЗАОВАЧКОГ ЈЕЗЕРА: Представљена збирка „Црном водом на Дунаво“

IMG_874qqqqЧетврто књижевно вече у оквиру Kултурног лета Општине Мало Црниће, под заштитним знаком Библиотеке „Србољуб Митић“, одржано је на платоу крај језера у Заови.Бројној публици, међу којима су били председник Општине Малиша Антонијевић и председница Скупштине општине Горанка Стевић, представљена је збирка поезије „Црном водом на Дунаво“ четири аутора: Славице Пејовић из Костолца, Голуба Јашовића из Пећи, Зорке Стојановић из Малог Црнића и Славише Миловановића из Гораждевца. Издавачи су Библиотека „Србољуб Митић“ и Књижевно друштво Косова и Метохије из Косовске Митровице.

              О књижевном стваралаштву и поезији аутора веома надахнуто говорили су: Славица Јовановић, професорка књижевности и књижевница, Ана Дудаш, књижевница и Милисав Миленковић, председник УКС Браничевско-стишке књижевне заједнице и књижевник. Своје импресије о  књиге „Црном водом на Дунаво“, казивала је и песникиња Антилета Живковић:

-Није лако у неколико реченица, говорити о овој књизи, јер је у њој заступљена поезија четири писца, различитих по сензибилитету, карактеру, начину изражавања. Њихове речи су преточене у нешто много више од живота, односно у нешто много узвишеније. Имају једну посебно топлу ноту која носи снагу у себи и нагон да се неостварено – оствари, да се оде у походе и ода почаст заслужнима, аманети да се поштују и образ поштења милошћу да се целива, рекла је Антилета Живковић.

Своје стихове из збирке говорили су аутори и  глумац Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“  Мало Црниће, Мирослав Митровић.

             Да се поезија и музика међусобно прожимају и допуњавају, потврдила је својим прелепим гласом вокални солиста Слободанка Милић из Божевц.  Медијатор програма  била је Данијела Божичковић Радуловић.