2021-04-15T09:37:21+02:00 15. априла, 2021. 09:37 |

„Краљица спортова“ нема стазу у Пожаревцу

Поданици „краљице спортова“, чланови и чланице Атлетског клуба „Пожаревац“ , иако немају адекватне услове за тренинг и припреме, постижу завидне резултате и освајају бројне медаље и пехаре. То што нема атлетског стадиона није спорно, али непостојање атлетске стазе је велики проблем.Председница АК „Пожаревац“ Дубравка Николић, стрпљиво чека да се реши тај проблем.

  -Само током 2019. и 2020. године освојили смо 250 медаља на државним и осталим првенствима и крос такмичењима. Од оснивања клуба до данас, никада нисмо имали адекватне услове за рад. Тренирамо свуда уоколо: на стази за галопере пожаревачког хиподрома, на утринама око градског стадиона, сналазимо се како знамо и умемо и импровизујемо, каже Душанка Николић.

Клуб негује средње и дуге пруге (600, 800, 1.500 и 3.000 метара), као и спринтерске дисциплине на 60 и 100 метара. То је једино донекле изводљиво, за остале дисциплине као што су скок у вис и у даљ, бацање кугле и кладива, 110 метара са препонама, скок с мотком… Новина је да клуб  има своје просторије.

-До пре годину ипо дана имали смо просторију испод трибине хиподрома без воде и струје. Били су то нехумани услови. Сада имамо просторије испод источне трибине Градског стадона. Услови су квалитетнији, урађена је изолација, има светла, али има и влаге и није регулисано питање грејања, мада нисмо далеко од Спортског центра, истиче Душанка Николић.

Стаза је преко потребна да би се нормално тренирало и остваривали још бољи резултати. Само претпрошле године освојено је 250 медаља и пехара, а у 2020, 22 медаље на државним првенствима.

 -Задовољни смо финансијском подршком од стране Града. Са тим новцем наши чланови добијају бесплатну опрему, а они најуспешнији, поред опреме добијају и тренерке и бесплатне летње припреме, каже председница Душанка Николић. Иначе, тренизни АК „Пожаревац“ се одржавају сваког дана, осим недеље у терминима од 8 часова преподне и од 16 часова поподне. 

                                                                               Текст и фото: Р. Сандић