Градски одбор Странке слободе и правде Пожаревац упућује критику Граду Пожаревцу по питању финансијских издвајања за пољопривреду и развој села.         

То образлажу поредећи издвајања за различите намене. Између осталог, констстују да се исти новчани износ издваја за осветљење фасаде зграде Начелства као и за доделу подстицајних средстава пољопривредницима и рурарни развој.

– Са друге стране, када је реч о реалним потребама грађана, ми живимо 11 година празних обећања овог режима, док Пожаревац убрзано губи све атрибуте града. Довољно је навести као пример проблем грејања у граду чије су решавање обећали до 2020. године изградњом препумпне станице вредне 4 милиона еура. И опет ништа, и опет па шта. Сада је тај исти пројекат у новим плановима у којима пише да је потребно више од 5 година за реализацију, а цена је достигла 8,5 милиона еура. Дакле, ништа урађено није, нити ће у догледно време проблем грејања бити решен, већ се само продубљује, а на разлици у цени већ губимо 4,5 милиона еура. Та разлика је један затворени базен о коме Пожаревљани маштају деценијама. Уместо тога остаје нам да се радујемо, јер 2027. године долази ЕXПО, наводи се између осталог у саопштењу ГрО ССП Пожаревац, које потписује председник Владан Милосављевић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content