2019-01-11T13:28:30+01:00 11. јануара, 2019. 13:27 |

Кроз Кучево …

Двадесет милиона за Пројекат асфалтирања         

          Влада Републике Србије донела је закључак да се локалним самоуправама, које су, у складу са Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености, сврстане у другу, трећу и четврту групу и у девастирана подручја, изврши расподела средстава намењених за реализацију одређених пројеката.

        Овим закључком Општини Кучево припало је 20 милиона динара за постојећи Пројекат асфалтирања који се мора реализовати до 30. априла 2019. године.


ИТАЛИЈАНСКА ФИРМА У КУЧЕВУ

 Допремљен нов контингент машина за „Clsssiwood”

      Првих дана нове године у Кучево је пристигао нов контингент машина и опреме неопходне за почетак рада италијанске фирме „Classiwood“. У овој фабрици која се налази у Улици Боже Димитријевића, биће покренута производња резане грађе и елемената за намештај. Између осталих, допремљени су модерна сушара и котао, неопходни за почетак процеса рада. Монтажа опреме очекује се током ове недеље, а пробна производња у фабрици планирана је почетком пролећа.

 


НОВИ ПРОЈЕКАТ

Млади фармери – будућност Кучева                        

         Славица Булутић, председница Oпштине Кучево, потписала је у Министарству финансија Републике Србије, Одсеку за уговарање и финансирање програма које подржава – финансира Европска унија, уговор вредан 190 хиљада евра којим ће се у току 2019. године, реализовати Пројекат  „Young farmers for Kučevo future“ – Млади фармери – пољопривредници  – будућност Кучева.

      Средства ће се искористити за развој пољопривреде и адаптацију зграде бившег Комитета која ће служити за потребе  Бизнис инкубатора.

        Партнери локалне самоуправе на овом пројекту су Земљорадничка задруга „Соаре“ из Нересница и Удружење грађана  „Кораци наслеђа“.


У НЕРЕСНИЦИ

Новогодишњи концерт

           У препуној сали Дома културе у Нересници, више од 150 играча, свирача и певача, чувара културне баштине Хомоља, одржали су Новогодишњи концерт. Наступили су чланови Првог дечијег фолклорног ансамбла Центра за културу и културно-уметничких друштава  „Штуле“ из Волује, „Русаљке“ из Дубоке, „Волуја“ из Волује и домаћег КУД-а „Нересница“.

         Осим фолклорних ансамбала, представили су се и бројни вокални солисти и инструменталисти.