ЗА ЕФИКАСНО УПРАВЉАЊЕ ИМОВИНОМ

Кучево у пројекту са још шест  локалних самоуправа

Владимир Стојановић, председник Скупштине општине Кучево потписник је уговора о сарадњи са градом Пожаревцем и општинама Велика Плана, Велико Градиште, Петровац, Жагубица  и Голубац на спровођењу Пројекта  „Ефикасно управљање  имовином за успешне локалне самоуправе“. Реч је о пројекту  у оквирупрограма „Exchange 5“вредности  208 хиљада евра. Крајњи циљ пројекта је попис непокретности односно имовине како би се створили услови да се тим непокретностима убудуће ефикасније управља.


ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДАЛЕКОВОДА И ТРАФО СТАНИЦЕ

Улагања већа од 120 милиона

         На иницијативу председнице Општине Славице Булутић одржан је састанак у вези  реконструкције  далековода  од  Нереснице до Благојев камена и радова на трафо-станици у Кучеву. Вредност радова на далеководу пројектована је на близу 100 милиона, док ће се у реконструкцију трафо станице уложити више од 20 милиона динара.

          Састанку су испред локалне самоуправе присуствовали заменица председнице Мица Лукић Раденковић, помоћник председнице Душан Х. Тодоровић и дипл. правник Мирјана Стојановић.  Стручно мишљење и ставове поводом ових инвестиционих радова изложили су представници  ЕПС-а –  Дистрибуције Крагујевац, Пословнице Кучево и Огранка Пожаревац, ЈП „Србијашуме“ односно ШГ „Северни Кучај“  и Шумске управе Мајданпек. Састанку је присуствовао и Новица Јаношевић, председник Националног савета Влаха.


ЗА ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА

Исти извођач и лети и зими  

          План зимског одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју Општине Кучево  и  што квалитетније и рационалније обављање ових послова, теме су о којима је било речи на седници руководства ове локалне самоуправе са надлежним предузећима и службама. Састанку су присуствовали Славица Булутић, председница Општине, Мица Лукић Раденковић, заменица председнице, Душан Х. Тодоровић, помоћник председнице Општине, Љубиша Љубомировић,  задужен за надзор одржавања, Горан Тодоровић, директор ЈКП „Кучево“, представници месних заједница и приватни предузетници који се баве пословима одржавања.

          На састанку су договорене мере за рационалније и квалитетније одржавање и заузет је став да се извођач радова на одржавању  не мења током године, већ да иста служба за овај посао буде задужена и у летњем и у зимском периоду.  Закључено је, такође да у третирању путева ризлом и другим каменим агрегатима, месне заједнице узму веће учешће.

Share.

Comments are closed.

Skip to content