ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

О раду сервиса „Помоћ у кући“

       Чланови Општинске владе Кучева, на позив председника Општинског већа и председника Општине Новице Јаношевића одржали су прошле недеље седницу у чијем су раду учествовали и председник Скупштине општине Владимир Стојановић, помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић, заменик начелника Општинске управе Зоран Велимировић и руководиоци ресорних служби.

      Усвојен је сет предлога који се односи на унапређење услуга у оквиру сервиса „Помоћ у кући“ и  допуњен састав чланова Стамбене комисије. Решено је и више захтева из Одељења за имовинско-правне послове као што су овере уговора и ангажовање екстерних стручњака за рад у овом одељењу. Већници су, у оквиру расправе о функционисању службе противградне заштите донели одлуку о набавци противградних ракета за наредну годину.


РАБРОВО: ОВОГОДИШЊЕ  СВЕЧАНОСТИ „ЖАНКИ У ЧАСТ“

                                                   У реновираном Дому културе

       Реконструкција Дома културе у Раброву је завршена  и након обимних архитектонских и грађевинских захвата ова грађевина сада подсећа на прави храм културе у овом дела Браничевског округа. За разлику од прошле године када је због адаптације  манифестација „Жанки у част“  одржана у Кучеву,  ове године, од 1. до 4. новембра, 17. Позоришне свечаности „Жанки у част“ одвијаће се на сцени преуређеног Дому културе у Раброву,  а у Малој сали ове зграде биће отворена стална изложба под називом  „Великани српског позоришта”.

        Поводом завршетка радова председник Општине Новица Јаношевић изразио је задовољство што је ова значајна државна зграда сачувана од пропадања и што је дато обећање актуелне власти о њеној реконструкцији, испуњено.

         “Изузетно сам поносан оним што смо учинили за Дом културе у Раброву.  У последњих  50 година нису предузети никакви грађевински захвати да се ова, најзначајнија државна зграда у Раброву, сачува. Пре само три године , кров се практично урушавао. Када сам тада  обећао да ћемо све реновирати, мало ко ми је веровао. Међутим, како се из приложеног може видети, све што је речено – остварено је. Дом културе у Раброву је данас репрезентативни објекат, на таквом нивоу да у њему можемо угостити најзначајнија домаћа и страна имена позоришне, ликовне и књижевне уметности.  Предстојеће 17. Позоришне свечаности  „Жанки у част” биће одржане у једном изузетно лепом објекту и ја сам искрено захвалан, пре свега Рабровцима, а потом и свима осталима који су допринели да се овај велики подухват оствари“, рекао је Новица Јаношевић.


КУЧЕВАЧКИ ФОЛКЛОРЦИ ПОСЛЕ НАСТУПА У БУГАРСКОЈ, АУСТРИЈИ И ИТАЛИЈИ

Очекује их гостовање у Охриду и Мостару

             Након Бугарске, Аустрије и Италије, Први фолклорни ансамбл Центра за културу Кучево до краја ове године посетиће Охрид и Мостар. Позиви стижу и са других страна али Кучевљани не могу свима да удовоље.

           Последњи пут гостовали су у Италији, у Вићенци одакле су се вратили са лепим утисцима.

           – Од 11. до 15. октобра боравили смо у Вићенци. Наступили смо на манифестацији „Ој Косово колевко јунака, ој божуре цвеће девојака“. Нисмо били једини, ревијално су се представили и други аматери, али је наш фолклорни ансамбл, сјајном игром и песмом засенио све друге о чему сведоче дуготрајни аплаузи публике и враћање на бис, каже Дејан Журкић, уметнички руководилац ансамбла.

.

Share.

Comments are closed.

Skip to content