2018-07-11T23:48:48+02:00 11. јула, 2018. 23:48 |

Кроз општину Петровац на Млави

Штета милијарду и по динара

Према подацима Штаба за ванредне ситуације, у петровачкој општини у поплавама након обилних киша и невремена које је захватило овај крај у јуну ове године, причињена  је штета већа од милијарду и по динара односно око 13 и по милиона евра. Након 12 дана колико је била на снази, одлука о ванредној ситуацији је укинута, али су велика оштећења, како на стамбеним и пословним тако и на свим другим објектима и пољопривредним усевима и механизацији, остала. Много тога је већ санирано као ургентно одмах након поплавног таласа, али се озбиљнија санација и реконструкција тек очекује посебно на оштећеним системима за водоснабдевање, канализационој мрежи, мостовима и водотоковима другог реда. У свему овоме очекује се значајна помоћ Републике јер су оштећења велика и локална самоуправа неће моћи све сама. У невремену су посебно страдала сеоска насеља Буровац, Кравије и Добрње као и сам град Петровац.


ОБНОВА ПУТНЕ МРЕЖЕ

Одмиче реконструкција Улице Осми март

Руководство Општине Петровац на Млави на челу са председником локалне самоуправе Душком Нединићем обишло је протекле седмице радове на реконструкцији Улице Осми март. У току је било асфалтирање завршног хабајућег слоја, као и поплочавање тротоара и уређење зелених површина. Завршетак овог пројекта очекује се у наредних месец дана. Радови предвиђају и изградњу нових паркинг места, игралишта и теретане на отвореном.

У изјави за медије председник Нединић је подсетио да је Улица Осмог марта једна од најпрометнијих улица у петровачкој општини. У њеној близини се налазе школа, вртић, бројни стамбени објекти…

 -Ово треба да постане једна од најлепших улица у Браничевском округу којом ће се наш град поносити. Уверио сам се и да су грађани задовољни  радовима. Када се све заврши биће то један од великих успеха овог руководства, истакао је Нединић и додао да су средства за реализацију овог пројекта обезбеђена захваљујућо разумевању председника Србије Александра Вучића, 50 одсто даће Општина Петровац (са целокупним ПДВ-ом), а други део ресорно Министарство.

 Радове су заједно с председником обишли Горан Ристић, заменик председника Општине, Миланче Аћимовић, председник Скупштине општине, Александар Петровић, шеф кабинета и Саша Живојиновић и Борис Гвоздић, помоћници председника Општине.


ГОРЊАЧКОЈ КЛИСУРИ

                                               Двадесети мото скуп

Под покровитељством Општине Петровац на Млави, а у организацији Мото клуба „Midnight riders“ од 13. до 15. јула биће одржан јубиларни XX мото скуп у Горњачкој клисури. У суботу 14. јула у музичком делу програма наступиће легенда југословенског рока Ален Исламовић.