Oрaшчар добио асфалт          

Трг ослобођења у Орашчару асфалтиран је крајем маја по програму из претходне године.  Укупна дужина асфалта је 385 метара. Председник општине Драган Милић, обишао је са саветником за комуналне делатности, Бобаном Јовановићем, ову локацију током извођења радова.

            Становници овог краја, у коме се налази и велики парк са уређеним дечјим игралиштем, поред асфалтираних улица, добили су и уређен простор за одмор и рекреацију.

 


Све тврђаве на Дунаву

             У Галерији Радио-телевизије Србије одржана је промоција књиге „Тврђаве на Дунаву“. Представљено је дванаест тврђава на овој реци из пера аутора др Валентине Вуковић, Небојше Брадића и Зорана Колунџије. О Рамској тврђави, код Великог Градишта, чија је реконструкција у току, говорио је заменик председника Општине Велико Градиште Слађан Марковић. Он је представио и Ледерату, Сребрно језерo као и друге туристичке потенцијале општине. Пошто је апострофирао вишеструки значај књиге, како едукативни тако и туристички, Марковић је најавио могући почетак стварања једног атрактивног туристичког проивода који би повезао све тврђаве на Дунаву.

           „Сребрно језеро и Велико Градиште налазе се на само 120 км од Београда и одлично су место за одмор, рекао је Марковић, искористивши прилику  да пред многобројним новинарима представи општину и позове их да дођу и сами се увере у лепоте овог краја.


У ЧЕШЉЕВОЈ БАРИ

Напредују радови на цркви   

          Радови на изградњи цркве Свете Тројице у Чешљевој Бари убрзано напредују у шта су се недавн, приликом обиласка, уверили и представници Општине Велико Градиште на челу са председником Драганом Милићем. Домаћини су им били председник Месне заједнице, истовремено и потпредседник Црквеног одбора Живорад Илић и представник извођача.

        До сада су на цркви комплетно завршени унутрашњи радови на малтерисању и електричним инсталацијама. Такође, постављени су и сви прозори као и врата на објекту. Ових дана приведени су крају радови на крову, а озидана је и ограда црквене порте са капијом која ће комплетно са металним делом бити завршена у септембру. Уговорени су и радови на иконостасу, плаћени делом из средстава Општине, а при крају је и припрема пода цркве за пополочавање гранитним каменом.

          Изградњу цркве финансирају месна заједница и мештани Чешљеве Баре са преко 70 хиљада евра, уз велику подршку Општине Велико Градиште.

Share.

Comments are closed.

Skip to content