Позив за избор најбољих студената 

Из Општинске управе Великог Градишта позвали су студенте са подручја ове општине да доставе своје пријаве за избор најбољих. Заједно са носиоцима Дипломе „Вук Караџић“ и ученицима који су постигли успех нарепубличким такмичењима, општина традиционално по завршетку сваке школске године награђује и два успешна редовна студента.Приликом избора вредноваће се година студирања, успешност у смислу да ли је током студирања изгубљена нека година, узеће се у обзир просек оцена, освојене награде, успеси и признања током студирања.

            Пријаве са документацијом студенти треба да доставе Одељењу за друштвене делатности и заједничке послове Општинске управе Велико Градиште најкасније до 8. јуна 2018. године.


НОЋ МУЗЕЈА У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

О Богићу, Пикасу, римском Пинкуму…

Народни музеј Велико Градиште и ове године учествовао је у манифестацији Ноћ музеја која је протекла у знаку упознавања посетилаца са сликарима Душаном Богићем и Паблом Пикасом.

О Душану Богићу, Градиштанцу, учеснику Великог рата који је као сликар са српском војском прешао Албанију, а 1944. године, након Другог светског рата, стрељан од ослободилаца, зна се тек толико. О Паблу Пикасу познато је скоро све. У Ноћи музеја, један од пет примерака оригиналних, ручно потписаних литографија, представљен је градиштанској публици.

Посетиоци су такође били у прилици да присуствују премијерном отварању изложбе етнолошких предмета из збирке Музеја Велико Градиште, стручно обрађених од стране етнолога Маје Пајић, са пратећим каталогом, и промоцији стрип албума „Једна романтична градиштанска прича“, локалног аутора Живорада Мишића, која је Градиштанце подсетила на лепоту чисте љубави.

Од 20 часова промовисана је књига Милоја Васића „Пинкум – Велико Градиште“ о енигми четири куле и мало познатом животу римског Пинкума.

       Врата великоградиштанског Музеја прошле суботе била су отворена до 1 сат иза поноћи, а улаз, као и до сада, бесплатан.


Трка мира прошла кроз Велико Градиште

Најдужа штафетна трка на свету Peace Run – Трка мира 2018, на деоници кроз Србију која води од границе са БиХ до румунске границе, прошла је кроз Велико Градиште.

        Кренула је са  Сребрног језера стазом поред Дунава и кроз центар града, до Трга Младена Милорадовића где је за учеснике и посетиоце организован културни програм и где их је дочекао председник Општине Драган Милић.

У Трци су могли да учествују сви посетиоци, јер је њена порука једноставна: ако можемо да трчимо заједно у миру и хармонији, онда можемо и да живимо заједно у миру и пријатељству.

Share.

Comments are closed.

Skip to content