Приликом посете Општини Жагубица председник Србије Александар Вучић са министром за спорт и омладину Вањом Удовичићем обишао је и Основну школу „Јован Шербановић“ у Крепољину.

Зграда ове основне школе реконструисана је током лета захваљујући средствима која је издвојило Министарство енергетике Србије у висини од 22 милиона динара уз учешће средстава локалне самоуправе.

У једној од најстаријих школа у овом делу Србије, као образовна установа постоји 168 година, промењена је столарија, урађена термоизолација и фасада тако да ће ђаци од сада похађати наставу у бољим условима. Председник Вучић обећао је још помоћи за школу у Крепољину, пре свега за набавку котла на чврсто грејање и промену пода у фискултурној сали.

У част Дана Општине

Поводом Општине Жагубица одржана је свечана седница Скупштине којој су уз одборнике присуствовали и бројни гости из Републике,  Браничевског управног округа, представници Града Пожаревца и општина Браничевског округа као и суседних општина граничних управних округа. Госте је поздравила председница Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић и том приликом у обраћању рекла:

-У претходних годину дана успели смо да урадило много тога. Можда смо могли више и боље и радићемо убудуће више и боље. Захваљујем највише нашим суграђанима који су нам пружали безрезервну подршку у свим активностима почевши од уређења наших насеља до доношења веома битних и важних одлука. Дужност нам је да дамо максимум у подизању квалитета живота у општини у којој живимо.

                  Поводом Дана Општине одата је почаст и положени су венци крај спомен обележја борцима погинулим у народно – ослободилачком рату. Сенима ратника поклонио се, са представницима борачке организације помоћник председника Општине Жагубица, Душан Милосављевић.

Оливера Пауљескић подсетила је на Одлуку СО Жагубица са седнице одржане 25. августа да се председнику Србије Александру Вучићу, који је тогa дана отворио реконструисани пут Жагубица – Крепољин, додели признање „Почасни грађанин Општине Жагубица“ и обавестила да је председнику Вучићу уручена Повеља.

На свечаној седници је приказан и десетоминутни филм о резултатима рада у Општини током протеклих годину дана. Највећа инвестиција у овој Општини на истоку Србије је била изградња и реконструкција пута дугог 22,6 километара од седишта Општине до Крепољина у који је Република уложила 380 милиона динара.  

      

Share.

Comments are closed.

Skip to content