2018-05-23T09:10:23+02:00 23. маја, 2018. 09:10 |

Кроз општину Жагубица

Жагубичани на сајму пољопривреде

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду посетили су и пољопривредни произвођачи из  жагубичке општине,  уз материјалну подршку локалног руководства. Директор канцеларије за пољопривреду Томислав Рајковић рекао је да је Општина изашла у сусрет пољопривредницима који су желели да обиђу Сајам, а они који су га посетили истакли су да је био богат и боље организован од претходних, те да су видели новине и разменили искуства са колегама.


Слика жена у медијима

У Београду је, у организацији “Клуба жена Србије” одржана међународна конференција на тему “Слика жена у медијима”, а један од циљева ове конференције је и умрежавања што већег броја жена у Србији.

Конференцији су присуствовале жене из Жагубичке општине на челу са председницом Скупштине Оливером Пауљескић, а скуп је подржао и председник Општине Сафет Павловић.   Амбиција Клуба је да се крене по региону, те да се умрежи што више жена успешних у свом послу,било да је реч о домаћинству, политици и осталим сферама друштва.    Скуп је поздравила Љиљана Лончар, саветница за родну равноправност, потпредседнице Владе Србије, јер је реч о осетљивој теми којом се треба бавити уз укључивање бројних институција, политичких партија и осталих релевантних фактора друштва.


У БЛИЗНАКУ: Манифестација „Марковдан 2018“

Догађај је пропраћен бројним садржајима, а започет је свечаном литургијом у цркви Светог Апостола Јеванђелисте Марка у Близнаку. По завршетку литургијеобављенје обред сечења славског колача, а затим је уследио и Културно – забавни програм приређен од стране ученика школе “ Јован Шербановић” из Крепољина, подручног одељења у Близнаку и најмлађих чланова Културно – уметничког друштва “Младост” из Крепољина.

Бројни мештани имали су прилике и да уживају у сеоским играма које су, за ову прилику, припремили организатори манифестације, а такмичари су сенадметали у надвлачењу конопца, шуту на мали гол, надвлачењу на штап, котрљању бурета, најлепшу прељу и најспретнију водоношу.

Манифестација „Марковдан 2018“, била је веома посећена, а целокупни садржаји приређени су у порти цркве Светог Марка, где се гради и један од највећих парохијских домова у целом Браничевском округу, за шта велики део новчаних средстава издваја и руководство општине Жагубица.