ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОШ „МОША ПИЈАДЕ“ 

Основна школа „Моша Пијаде“ у Жагубици прославила је протекле недеље свој дан. Добродошлицу гостима међу којима су били и представници локалне самоуправе поздравила је Сунчица Јовић, директорка школе која је подсетила да се у централној и седам подручних одељења у Школи образује 420 ученика. Директорка је посебно истакла успех ученика поменувши да је у овој школској години 68 ученика освојило једно од прва три места на различитим нивоима такмичења.

За постигнуте резултате ученици и наставници новчано су награђени од стране локалне самоуправе. Дан школе је ученицима и наставном кадру честитао Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица подсетивши да је ОШ „Моша Пијаде“ школа на коју су сви поносни, најстарија и највећа у Општини.


            У ОСАНИЦИ  

                                                Осми Сабор фрулаша

На традиционалној манифестацији у Осаници, 8. Сабору фрулаша и дудучара „Осаница 2018“ представили су се мајстори на овим старим инструментима.

Такмичење је отворио заменик председника Општине Педраг Ивковић, а утиске са манифестације испред организатора, изнео је и Владан Лазић, директор Туристичке организације општине Жагубица.

У оштрој конкуренцији фрулаша, чланови жирија имали су тежак задатак, а такмичаре су оцењивали: Светлана Цица Азањац, председница жирија и селекторка републичког такмичења, Нада Замфировић, етномузиколог и дугогодишњи уредник радио Београда и Светлана Арсић, извођач српске и влашке изворне музике. Наступе је пратио и председник Савета Сабора фрулашаСрбије, Зоран Рајчић.

На Републичку смотру фрулаша пласирали су се: Анета Томић, Анђела Петковић, Стојадин Барбуловић, Данило Степановић, Јордан Васиљевић и Ирена и Марина Марић.

       Генерални покровитељ Сабора фрулаша у Осаници је општина Жагубица.


Ставови изражени овим пројектом искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Општине Жагубица.


 

Share.

Comments are closed.

Skip to content