/Пројекат суфинансира Општина Жагубица/                                          

Предраг Ивковић, заменик председника Општине, приредио је свечани пријем за Горана Ђорђевића, начелникa Одељења за ванредне ситуације Града Пожаревца, Николу Микића, команданта Ватрогасно – спасилачке јединице у Пожаревцу и ватрогасце Ватрогасне јединице у Жагубици, а повод је био празник ватрогасаца. Разговаралосе о активностима и ангажовању Ватрогасне јединице у Жагубици, потешкоћама са којима се она суочава на терену и осталим  питањима карактеристичним за ефикасно деловање у ванредним ситуацијама.

Награда за најбољег ватрогасца у овој години, коју традиционално додељује Општина Жагубица,  уручена је Ненаду Радуловићу, ватрогасцу из Жагубице.


Асфалт на путу Крепољин – Деспотовац

                     Иако се календарски дубоко зашло у новембар грађевински радови на подручју жагубичке општине  интензивно се одвијају. То се посебно односи на уређење путне инфраструктуре. Тренутно је најактуелнија реконструкција регионалног пута другог А реда Крепољин-Деспотовац. У току су, наиме, радови на асфалтирању деонице од насеља Сиге према Крепољину које су обишли Предраг Ивковић, заменик председника Општине и Милан Симић, директор Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима општине. Асфалтирање регионалног пута Крепољин-Деспотовац ради се у дужини од 5,5 километара.


                            

Уређује се центар Лазнице

 

У центру Лазнице, тачније на Тргу испред  зграде Дома културе изводе се радови на уређењу овог простора које финансирају Република Србија и Општина Жагубица.  Радове су обишли представници локалне самоуправе и изразили задовољство квалитетом до сада обављеног посла као и динамиком њиховог извршења. Пројекат рехабилитације центра Лазнице израдио је стручни тим Јавног предузећа за планирање и управљање пројекима општине, које  истовремено обавља и надзор  над радовима.  Овом приликом  најављена је реализација још неколико интересантних пројеката у овом насеља као што су уређење Дома културе, реконструкција пута од Лазничке пилане до Жагубице, обнављање куће Јована Шербановића као и израда пешачке стазе до чесме  подигнуте у спомен борцима Првог светског рата.

*Ставови изражени овим пројектом искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званични став Општине Жагубица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content