2017-06-15T09:12:37+02:00 15. јуна, 2017. 09:12 |

Кроз општину Жагубица…

opstina2015(Пројекат суфинансира Општина Жагубица)

Одржана седница Скупштине

На позив председнице Оливере Пауљескић, у понедељак, 12. јуна заседали су одборници Скупштине општине и усвојили завршни рачун општинског буџета за 2016. годину. Усвојена је и допуна решења о именовању вршиоца дужности директора Центра за социјални рад општина Петровац и Жагубица и дата сагласност на измене Статута и Правилника о организацији и систематизацији послова у овој установи.

Разматран је и предлог председника Општине за измену Статута локалне самоуправе и усвојен Почетни ликвидациони извештај Јавног предузећа Туристичка организација Општине Жагубица у ликвидацији.

ДAН ШКОЛЕ „МОША ПИЈАДЕ“

Најуспешнијима награде

Дан Основне школе „Моша Пијаде“ у Жагубици обележен је свечано, у широком кругу пријатеља и сарадника, са акцентом на ђацима и наставном кадру, од којих су најуспешнији завредели награде за допринос и остварене резултате на такмичењима.

Том приликом је уз подсећање на историјат школе, в. д. директора Сунчица Јовић указала и на планове да се уреди школско двориште и реновира фискултурна сала, за што је у току израда пројекта.

Иначе, прва зграда ове жагубичке школе подигнута је 1966. године. Садашња је грађена у три фазе 1967. и 1981. године, и доградња спрата 1985. године.

Овај свечани дан „обојен“ је културно – уметничким програмом, који су заједничким снагама припремили ученици са својим наставницама и наставницима. Играло се, глумило и певало на српском, енглеском и руском, а у приредби је учествовао и КУД „Хомоље“. Такође је у Дому културе приређена изложба дечијих цртежа.

У СРЕДЊОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

Растали се матуранти

Техничку школу у Жагубици завршила је још једна генерација ученика. Школовања у школи из које носе најлепше успомене, прославили уз неизбежне трубаче.

Разредне старешине Данијела Јовановић и Владимир Петковић, најавили су да ученике сада очекују пријемни испити, за које се они увелико припремају.

Директор школе др Душан Милосављевић задовољан је генерацијом овогодишњих матураната који су своју озбиљност и одговорност, поред осталог, показали прославом матуре на најлепши могући начин, без иједног нереда на улицама Жагубице.


*Ставови изражени овим пројектом искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно сваничан став Општине Жагубица.