У оквиру реализације пројекта „Закрстимо Хомоље“ у уторак, 7. септембра постављен је крст на врху планине Бељаница. Крст је постављен и освештан на празник преноса моштију Св. апостола Бартоломеја. Ово је шести крст који је подигнут на подручју општине Жагубица по плану који реализују Епархија браничевска и ова локална самоуправа.Ипођакон Владимир захвалио се након постављања крста руководству општине Жагубица и председнику Сафету Павловићу, а посебно председници Скупштине општине Оливери Пауљескић која је и присуствовала чину освештења на врху Бељанице и која је личним прилогом помогла изради крста. Између осталог, рекла је:

Оливера Пауљескић

– Овом приликом бих желела да се захвалим добротворима без чије финансијске помоћи не бисмо могли ово да реализујемо. Велика је благодет имати на највишем врху Бељанице крст који ће сведочити наше заједништво, крепити наше духовне снаге, јачати нашу наду и да нас подсећа да је преко њега дошло спасење људском роду. Овај крст који смо данас поставили на врху Бељанице  биће тихи стражар над нашом општином и православном вером. Часни крст је важан да би нас увек опомињао ко су нам били преци, ко смо ми и ко треба да буду наши потомци.

Крст је освештао отац Илија Милановић, а Оливера  Пауљескић је на врху Бељанице, једне од најлепших планина источне Србије, најавила формирање планинарског друштва у Жагубици. Постављању крста присуствовао је и Миле Перић, заменик председника СО.

Share.

Comments are closed.

Skip to content