Народна библиотека „Стеван Раичковић“ Кучево расписује конкурс за награду „Златни стих“, која се додељује за најбољи необјављени оригинални песнички рукопис на српском језику, написан ћириличним писмом. 

Рукописи се шаљу искључиво електронским путем, на адресу: zlatnistih@gmail.com, потписани шифром, док се у другом документу шаље разрешење шифре, документ који садржи име и презиме аутора, број телефона, имејл адресу и кратку биографију. Рок за слање рукописа је 15. август.

У конкуренцију за награду улазе сви необјављени песнички рукописи. Делови рукописа могу бити претходно објављени, максимално до 20 посто. Обим рукописа треба да буде оптималан за песничку књигу. Неће се узимати у обзир избори из поезије, преводи, антологије и слично.

Слањем рукописа аутори и ауторке се обавезују да ће на рукопису радити са уредницима издања и гарантују да рукопис није написан уз помоћ вештачке интелигенције, као и да је на сваки начин аутентичан, о чему ће потписати изјаву пре публиковања књиге.

Награда се састоји из дипломе, објављивања рукописа у издању Народне библиотеке „Стеван Раичковић“ и 30 примерака објављене књиге.

О добитнику ће одлучивати стручни жири у саставу: Милица Ћуковић, Марко Ђорђевић и Јована Дишић.

Share.
Leave A Reply

Skip to content