2021-09-06T13:01:09+02:00 6. септембра, 2021. 13:01 |

Кучево: Дневни извештаји из школа

Седница Општинског штаба за ванредне ситуације која је одржана прошле седмице била је посвећена мерама и активностима предузетим поводом почетка нове школске године. Донета је одлука да надлежни у све четири основне школе на подручју општине свакодневно достављају извештаје о кретању броја заражених од Ковида -19. У време одржавања ове седнице само је један ученик, средњошколац био позитиван на корона вирус.

Са седнице Штаба којом је председавао заменик председника Општине Ненад Микић упућена је препорука школама да формираји тимове који ће пратити како се спроводе наложене превентивне мере – ношење маски, дезинфекција руку, одржавање хигијене учионица и осталих просторија које користе ученици и учитељи и наставници.

 Сваког петка заузимаће се став о примени једног од три модела наставе у зависности од епидемиолошке ситуације. Такође, Штаб је наложио Јавном комуналном предузећу да константно буде у акцији дезинфекције простора како око свих школа тако и око Дома здравља и здравствених амбуланти и свих јавних установа.