Кучево добија комуналму милицију, тако да ће бити друга локална самоуправе на подручју браничевског округа у којој је основана ова служба. Заменик председника Општине Кучево Ненад Микић, на конференцији за медија, обавестио је јавност да је одлуку о томе донела Скупштине општине на последњој седници.

– Одлучили смо се на овај потез јер постоје неке надлежности које су у сукобу комуналне инспекције и комуналне полиције. Овим ћемо решити те нејасноће и проблеме који у нашој општини постоје више деценија, као што су дивље депоније, одлагање опасног материјала, истакао је Микић који се осврнуо и на значај оснивања службе паркинг сервиса.

Говорио је и о отуђењу парцеле на којој је тренутно бувља пијаца, а где ће компанији Каструм почети изградњу малопродајног објекта. Према речима Микића Општина од овог посла очекује побољшање пословног амбијента, повећање броја запослених, већу наплату пореза и доприноса и више прихода у буџету, као и подстицање нових производних делатности. Компанија Каструм се обавезала да ће све пољопривредне производе откупљивати од регистрованих пољопривредних газдинстава са подручја кучевачке општине и пласирати их преко своје мреже. Каструм је један од 13 оснивача домаће трговинске асоцијаце која има у власништву 650 малопродајних објеката у Србији. Када пољопривредни произвођачи из Кучева и околине буду проширили своје капацитете биће у могућности да својом робом снабдевају не само малопродајни објекат у Кучеву, већ све објекте у Србији.

Никић је на конференцији говорио и о Плану развоја Општине Кучево од 2022. до 2030, на чијој ће се изради убрзо кренути. Овим планским документом биће дефинисане смернице и циљеви развоја Општине у наредних осам година. Локални план развоја који треба да буде донет до краја ове године, биће усаглашен са највишим планским документом развоја Србије.   

Share.

Comments are closed.

Skip to content