2020-12-03T14:40:05+01:00 3. децембра, 2020. 14:40 |

Кучево: Два милиона за ангажовање четири неговатељице и једног медицинског техничара

У Установи за одрасле и старије у Кучеву, према званичним информацијама, од укупно 125 корисника, 66 је позитивно на корона вирус. Током последње визите, пацијенти нису имали температуру и доброг су општег стања.

Председник општине Кучево др Иван Рајичић и председник Скупштине општине Бранко М. Кецман заједно са сарадницима обишли су данас Установу, а након тога, јавност обавестили о тренутној епидемиолошкој ситуацији у њој.

Према речима др Ивана Рајичића, локална самоуправа чини све да Установи за одрасле и старије у Кучеву обезбеди неопходне ресурсе како би се у што краћем року запослени и корисници изборили са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

-Општина Кучево определила је средства од 2 милиона динара за ангажовање четири неговатељице и једног медицинског техничара, који од сутра улазе у карантин на седам дана, са циљем да се тренутно стање у Установи што пре стабилизује. Ради се и на прибављању додатне кисеоничне терапије и нових пулсних оксиметара, као и других ресурса неопходних за рад у Установи. Локална самоуправа остварила је добру сарадњу са Домом здравља, чији су лекари и медицински техничари у сваком тренутку спремни да дођу у Установу, обаве прегледе, одреде терапију, као и све оно што је неопходно у садашњој фази функционисања, нагласио је председник општине Кучево др Иван Рајичић.