На последњој седници Скупштине Општине Кучево којом је председавао Бранко М. Кецман усвојен је трећи овогодишњи ребаланс буџета који је, према речима председника „показао колико се актуелно руководство понашало одговорно према финансијама“.

Првобитно је било планирано да буџет износи 628 милиона динара с тим што смо ту предвидели и задуживање код пословних банака за износ од 28 милиона. Нисмо се задужили, а приходна страна нам је увећана и износи 609 милиона. Важно је истаћи и то да је висина трансфера од надлежних органа остала иста, а да је до повећања прихода дошло зато што су расли приходи од пореза јер  је у овом периоду много људи запослени, рекао је Бранко М. Кецман.

На седници је усвојен и извештај о извршењу буџета у периоду од 1. јануара до 30. јуна ове године и за разлику од других локалних самоуправа, у Кучеву нису забележена одступања од планираних средстава.

Ради проширења старог гробља и реализације Ветропарка „Ракова Бара“ донете су одлуке да се приступи изради и допуни плана генералне регулације Општине. Претходно је у вези са одлуком о проширењу старог гробља и изградњом моста на улазу у Нересницу било неопходно да се донесе одлука о прибављању појединих непокретности непосредном погодбом у јавну својину Општине што је и учињено.

На дневном реду заседања нашло се и неколико нових кадровских решења. Осим именовања нових чланова Већа Синише Јовановића и Драгомира Фируловића на предлог СПС, за нову в.д. директорку Центра за културу „Драган Кецман“ именована је Марија Коцић. Претходни директор Златан Забуковец разрешен је дужности због одласка у пензију. Изабрана су и два нова члана Комисије за планове као и нови председник Управног одбора Центра за културу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content