2018-10-18T09:48:05+02:00 18. октобра, 2018. 09:29 |

КУЧЕВO: Завршена подела пакета

Као и претходних и ове година Црвени крст у Кучеву спровео је акцију поделе пакета сa храном и средствима за хигијену социјално најугроженијим породицама. Набавку пакета омогућила је Влада Републике Србије која је за те немене обезбедила средства. Саму набавку и дистрибуцију до локалних организација Црвеног крста, извршио је Црвени крст Србије.

 Расподела је обављена према критеријумима Црвеног крста Србије, а сама листа корисника је сачињена на основу консултација са месним заједницама, Центром за социјални рад и локалном самоуправом.

               „Помоћ, која се додељује једном годишње, намењена је самохраним старачким домаћинствима у удаљеним сеоским подручјима, породицама са више деце или са болесним инвалидним чланом и без прихода. За нашу општину припремљен је 141 пакет у коме је било и 10 кг брашна. Пакете је добила 141 породица, међу којима и породица у Каони којој је изгорела кућа. Овом расподелом обухваћено је 345 чланова домаћинстава, рекла је за недељник „Реч народа“  Гроздана Марковић, секретар Црвеног крста Кучево.