Као и претходних и ове година Црвени крст у Кучеву спровео је акцију поделе пакета сa храном и средствима за хигијену социјално најугроженијим породицама. Набавку пакета омогућила је Влада Републике Србије која је за те немене обезбедила средства. Саму набавку и дистрибуцију до локалних организација Црвеног крста, извршио је Црвени крст Србије.

 Расподела је обављена према критеријумима Црвеног крста Србије, а сама листа корисника је сачињена на основу консултација са месним заједницама, Центром за социјални рад и локалном самоуправом.

               „Помоћ, која се додељује једном годишње, намењена је самохраним старачким домаћинствима у удаљеним сеоским подручјима, породицама са више деце или са болесним инвалидним чланом и без прихода. За нашу општину припремљен је 141 пакет у коме је било и 10 кг брашна. Пакете је добила 141 породица, међу којима и породица у Каони којој је изгорела кућа. Овом расподелом обухваћено је 345 чланова домаћинстава, рекла је за недељник “Реч народа”  Гроздана Марковић, секретар Црвеног крста Кучево.

Share.

Comments are closed.

Skip to content