Највећи хришћански празник, Васкрс, у Кучеву је традиционално обележен у кругу породице и у црквеним храмовима на литургијама. Центар за културу „Драган Кецман“,  Спортски савез Кучево и Општина организовали су за своје суграђане и пропратну манифестацију такмичарског карактера у којој су се најмлађи надметали у четири категорије: за најлепше осликано јаје, најлепши аранжман, у спортским играма и у такмичењу у туцању ускршњим јајима.

          У прескакању вијаче прво место освојио је  Вукашин Јанковић, друга је Мила Мишић, а трећи Аљоша Живковић.

         У игри Школице победио је Душан Ћојановић, друго место освојила је Николија Радосављевић док је Петар Небригић био трећи.

        Веома интересантна Трка са јајетом за победницу је изнедрила  Марину Траиловић, на другом месту је Мила Мишић, а на   трећем Алекса Радак.

        Најлепше осликана јаја у категорији предшколаца имали су: 1. Анђелија Маленовић, 2. Доротеј Филиповић и 3. Аница Матушић, а у категорији млађих разреда основних школа: 1. Милица Ђорђевић и  Михајло Маленовић, 2. Теодор Крстић и 3. Петар Небригић.

       Марина Траиловић је у оквиру такмичења ученика старијих разреда освојила прво место када је у питању најлепше осликано јаје док је Петар Траиловић био други.

       Најлепше аранжмане међу предшколцима имали су: ПУ „Лане“ Кучево, које је освојило прво место, ОШ „Угрин Бранковић“ из Нересница пласирала се на друго док је  ОШ „Слободан Јовић“ из Волује заузела треће место.

      У категорији млађих разреда на првом месту су ученици ОШ „Угрин Бранковић“: Лана Милетић, Ђурђа Илић и Лена Станојевић, на другом месту су аутори групног рада из ОШ „Угрин Бранковић“ из Нереснице, а на трећем Јована Јовановић из ОШ „Кучево“.

      Код старијих разреда пласман је следећи: 1. Милица Степановић из ОШ „Угрин Бранковић“ Нересница и 2. Мија Милосављевић, ОШ „Угрин Бранковић“ Кучево.

      Најтврђе јаје имала је Николија Радосављевић, на другом месту је Кристина Јовановић, а трећи је Теодор Крстић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content