2021-08-05T11:15:55+02:00 5. августа, 2021. 11:14 |

Културно лето: „Гварија“ одушевила најмлађе, „Незвани гост“ стиже вечерас

Велико изненађење најмлађим Пожаревљанима синоћ је са летње сцене на Тргу ослобођења упутио секстет Оркестра „Гвардија“.

Да се на репертоару „Гвардије“ налази музика за све генерације говоре нумере уз које су малишани певали, ђускали и дивно се забавили, међу којима су се нашле  „Ишли смо у Африку“, „Разболе се лисица, „Кад си срећан“, „На слово, на слово“, „Пролеће у шуми“ као и популарне теме из цртаних и играних филмских остварења: „Сунђер Боб Коцкарлоне“, „Пинк Пантер“, „Пирати са Кариба“… Сјајни забаву овај пут пручили су Теодора Димитријевић, Тома Топо, Миша Богдановић, Коста Богдановић, Јована Благојевић, Саша Стојановић,  Љиљана Ракић Бошковић (вокал) и Илија Рајковић.


Вечерас на летњој сцени Центра за културу гостује Балканска позоришна трупа „Ара” Београд чији ће чланови извести комад „Незвани гост“.

Глумци Снежана Кнежевић, Катарина Радовановић и Фуад Табучић провешће публику кроз духовиту причу која у својим нитима провлачи сегменте наше свакодневнице: од освађе и предрасуде до љубавних искрица. „Незвани гост“ ауторско је дело Фуада Табучића који се као аутор текста и глумац потписује и као редитељ.

Почетак је у 21,00.

Влада Винкић