У окружењу  Националног парка Сутјеска, на истоименој реци  у месту Тјентиште – Република Српска, одржан је ХI Куп јадранско – подунавских земаља у мушичарењу (ЈПК). Учествовало је 57 такмичара из 19 најбољих тимова шест земаља који су се кроз системе такмичења у својим државама квалификовали за овај куп. Четири екипе су биле из Словеније,  четири из  Босне и Хервеговине, по три из Србије, Хрватске и Црне Горе и две из Северне Македоније. 

Србију су представљале три екипе:  ОСР „Смуђ“ из Пожаревца у стандардном саставу Милан Мартић, Владимир Марковић и Александар Мишић,  МС „Извор“ из Новог Пазара у саставу Адемовић, Латовић и Хурић и комбинована екипа МРК „Нера-Млава“ из Беле Цркве, односно Петровца на Млави коју су чинили Тодоровић, Аксовски и Савулов.

Такмичарска стаза на Сутјесци у Националном парку где су били смештени сектори А и Б није била најбоље припремљена јер није извршено равномерно порибљавање читаве стазе. Сектор Ц налазио се на језеру Доње Баре на надморској висини од 1500 метара.

Након првог такмичарског дана и отпецане две сесије, такмичари ОСР „Смуђ“ заузели су треће место. Другог такмичарског дана, у последњој сесији, и поред доброг улова, Пожаревљани  нису успели да остану у друштву прве три најбоље екипе већ су заузели четврту позицију.

Куп је освојила и задржала прелазни пехар, победничка екипа претходног такмичења одржаног у Словенији, изврсна словеначка екипа РД „Блед“ из Бледа. Другу позицију је заузела такође словеначка екипа младих мушичара РС „Словенија“ из Словеније, а треће место припало је домаћину СРД „Бања Лука“ из Бања Луке.

У појединачној конкуренцији Милан Мартић завршио је такмичење на 8. месту,  Марковић је био 17, а Мишић  21. 

У конкренцији највише уловљених риба, Александар Мишић био је други са 40, а сјајни млади такмичар из Словеније Лука  Пјесак освојио је пехар са укупно 46 уловљених риба.

Преостале две екипе из Србије:  МС „Извор“ из Новог Пазара и комбинована екипа МРК „Нера-Млава“ из Беле Цркве завршиле су на 13. односно на  15. месту.

                                                                                                                                                                    Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content