2018-07-01T19:52:44+02:00 1. јула, 2018. 19:52 |

Кутак за риболовце: Костолчанин уловио сома од 58 килограма

„Као и сви пецароши, у риболов увек идем с надом, али овакав улов ме је баш изненадио, посебно што сам био сам у лаганом чамцу, каже страствени риболовац из Костолца Милан Живанов.

Пецајући у близини термоелектране, уловио је сома капиталца који спада међу највеће улове на Дунавцу. На штап Shimano, catanu 40-100 gr, са блинкером SPRO BlueArc Tuff-Body 4000 (2 alu kalema), комплетно метална, и силиконском варалицом Glavinjara Vrabac model Bulle 23 gr 7,5 cm, ухватио је сома тешкога 58 килограма.

Само још један риболовачки дан тиме се сасвим преокренуо: – Био сам у лаганом чамцу када сам након повлачења варалице при дну осетио ударац, Мислио сам да је пањ, али био је сом. Снажно ме је вукао, повлачећи и чамац низ Дунавац у правцу канала. Борба нас двојице трајала је више од 40 минута. Када сам га коначно некако победио и једва убацио у чамац, и сам сам се изненадио колико је велики. Колико ја знам, то је један од већих улова на Дунавцу, упецан из чамца, каже Милан који је иначе риболов заволео захваљујући своме оцу Радосаву Живанову – Живани, познатом фудбалеру, фудбалском тренеру и одличаном риболовцу.

И до сада је Милан имао значајнијих улова, али се ниједан не може мерити с овим, посебно с обзиром на то да је био сам у чамцу, а риба толико јака да је вукла чамац више десетина метара, стално мењајући смер кретања. Сом упецан тог дана подељен је међу пријатељима, а за успомену су остале фотографије.

Мирослав Бундало