Лазар Павловић је матурант природно – математичког  смера у Пожаревачкој гимназији. Током школовања истакао се изузетним успехом како у редовном учењу, тако и на ваннаставним активностима у области која повезује његове омиљене предмете физику, математику и рачунарство. У тим предметима му се допада „логичко размишљање  и закључивање, као и помагање већем броју људи“. Заинтерсован је за кооперативност, сарадњу  и тимски рад. Један је од оснивача и активан члан секције  примењене физике и електронике, која се у школи популарно зове роботика.  Учествовао је на свим великим пројектима у оквиру рада секције, а посебно  је запажено прављење 3Д штампача, чији је  рад са тимом представио на јавном часу, који је организован у оквиру Дана демократске културе у школи.

„Лазар Павловић  је  је веома  талентован ученик, који је увек расположен за стицање нових знања из домена техничких наука и примену достигнућа нових технологија у пракси. Изузетно је активан при реализацији пројеката, како у настави физике тако и у ваннаставним активностима.  Члан је Секције примењене физике и електронике Пожаревачке гимназије где се посебно истиче својим организационим способностима. Пружа несебичну подршку и помаже новим члановима и чланицама да се адаптирају и пронађу области којима  би се бавили у оквиру одабраног тима. На најбољи начин промовише рад секције, као и своју школу. Учествовао је на јавним часовима физике у Пожаревачкој гимназији “Роботи су међу нама“ и “Принцип рада 3Д штампача“  на којима је секција  представљала реализоване пројекте и своје активности, на 13. Међународном сајму образовања “Путокази“ у Новом Саду, активно је учествовао у пројекту „Роботека“ који је реализован у сарадњи са  Народном библиотеком „Илија М. Петровић“ у  Пожаревцу.

Лазар је посвећен, истрајан, одговоран и одлучан при реализацији постављених циљева. Одличан је сарадник када је у питању тимски рад“.

                                                                            Маја Јовановић Глигоријевић, професорка физике

Као и већини успешних  ученика јако му је било тешко  да нам представи  себе. Ипак смо успели да сазнамо које су његова најзначајнија обележја и шта воли да ради у слободно време. „Сматрам да сам одговоран, комуникативан, волим људе,  волим да се дружим и да помажем другима. Не волим неправду. У слободно време волим да читам књиге, углавном стручну литературу о стварима које ме интересују. Волим музику, да свирам на гитари, возим бициклу, играм билијар. Трудићу се да стално радим на себи, како бих био што бољи и успешији“. Говори  енглески и немачки језик.

Родитељи сматрају да је искрен, поштен, интелигентан, ентузијаста. Мотивишу га разговором и указивањем на разне могућности, а подржавају обезбеђивањем опреме, литературе и додатне едукације.

„Лазар је изузетно мотивисан када је усвајање нових математичких садржаја у питању. Вредан, радан и знатижељан, покушава да отклони и најмању недоумицу,  а у исто време и врло ведар и насмејан ученик. Током свих ових година било ми је задовољство радити са таквом младом особом. Очекујем да и на  студијама буде бар једнако успешан као и до сада“.

Владан Гајић, професор математике

       Планира да се бави програмирањем и зато намерава да студира информатику. Себе види као  мастер инжењера ннформатике.

О Пожаревачкој гимназији истиче следеће: „Провео сам четири лепе године у Пожаревачкој гимназији. Она ми је пружила не само знања, која су ми потребна у даљем школовању, већ је од нас створила добре и зреле људе. Памтићу је и носити у срцу“.

                                                                                        Живкица Ђорђевић, педагог

Share.

Comments are closed.

Skip to content