Првенствена трка је  кренула. На „Западу” у првом колу пожаревачки Млади радник 1926 направио је пријатно изненађење освојивши као гост читав плен против Трепче из Косовске Митровице. Тренер Жарко Јовановић је апсолутно задовољан из више разлога. Један лежи у чињеници да од седам утакмица провере ниједна није изгубљена, добијена је и прва првенствена и уједно јубиларна за самог тренера.

-После успешно одрађених припрема, посебно друге фазе, коју смо обавили у Кучеву, у истом ритму смо и започели нову сезону и борбу за бодове на српсколигашком западу. Наиме, низ утакмица провере   без пораза је настављен. Тачније, забележена је прва првенствена победа и укњижена су прва три  бода на тешком гостовању против одличне екипе Трепче, на стадиону Бане у Рашкој, каже Јовановић.

Голом Амела Лакоте остварена је вредна победа која за тренера пожаревачког српсколигаша има посебну драж.

  -Похвале за овај подвиг иду на рачун целе екипе, зато што  су сви играчи који су наступили, дали пун допринос у освајању вредних бодова. За мене лично је та утакмица била посебна јер сам 50. пут био на клупи Младог радника на првенственим мечевима. Заправо, успешно сам почео своју трећу сезону вођења клуба са Вашаришта.

У међувремену стигао је још један добар играч као значајно појачање.

 -Добили смо још једног стаменог играча. Тачније, у клуб се вратио Жељко Тасић, један од носилаца игре Слоге из Пожеге у претходне две сезоне, каже Јовановић.

 Текст и фото: Р. Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content