2020-10-04T17:46:04+02:00 4. октобра, 2020. 17:46 |

Лепи мотиви за лепше детињство

Викенд за нама био је прилика да чланови Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ својим радовима улепшају двориште вртића „Бамби“ у Пожаревцу. Наиме, захваљујући указаном поверењу директорке Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Тање Лончар, ово је друга година да пожаревачки сликари адекватним радовима и занимљивим мотивима улепшавају спољни простор у коме најмлађи проводе део дана.

– Иницијатива припада једном од најактивнијих чланова Удружења, Ненаду Поповићу који је својим несебичним залагањем успео да окупи и мотивише још десетак чланова УЛИС-а који су прошле године осликали вртић „Душко Радовић“. У плану је да оплеменимо запуштене зидове нашег града у сарадњи са људима добре воље, те позивам заинтересоване компаније и приватна лица да нас подрже у реализацији креативних идеја и племенитих циљева, истиче Катарина Вукашиновић, председница УЛИС-а.

На осликавању зидане ограде „Бамбија“  радили су  Тина Лепосавић, Катарина Вукашиновић, Ана Стојковић, Димитрије Поповић, Десанка Станојевић, Марица Милосављевић, Слађа Миловановић, Светлана Ракић и Виолета Кевро и Ненад Поповић.

Влада Винкић