2021-07-20T12:55:44+02:00 20. јула, 2021. 10:59 |

Летњи програм у Пожаревцу између сунца и кише

Упркос смени тропских врућина и изненадних пљускова, дуго очекивани Летњи програм Центра за културу Пожаревац успешно је настављен и у недељи за нама. Након целовечерњег наступа Плесног клуба „Ројал“ који је увеселио најмлађе и њихове родитеље, у среду 14.јула са сцене на Тргу ослобођења велики музички дар Пожаревљанима упутили су чланови Мешовитог хора Центра за културу и Магични хор „Љиљани“ који ради под окриљем Музичког атељеа „Маестро“. Занимљив репертоар Хора, наступ „Љиљана“ и малих солиста, пратили су инструменталисти Оркестра „Гвадија“ Теодора Димитријевић, виолина, Илија Рајковић клавир. Саша Стојановић, кахон и Предраг Пауновић, хармоника и клавир.

Иако је наредно поподне обећавало, а Креативно-забавна радионица за младе  „Urban Streаm“ организовала сјајно дружење уз сликарску радионицу за најмлађе, због изненадне олује позоришни комад „Љубавни времеплов“, коју је на летњој сцени Центра за културу требало да изведе Весна Станковић уз музичку пратњу Владимира Прерадовића, одложен је за уторак 3. август. Шеснаестог дана јула у Малој сали Центра за културу наступио је музички састав „Баба каи“. Наредне вечери за најупорније малишане нашег града глумци Позоришта „Дечија амбасада“ Београд Владимир Тешовић и Андреј Пиповић као Жика и Деки, извели су едукативни комад  аутора Саше Б. Латиновића „Коњић у пиџами“. Не марећи за повремену кишу, испоштовали су своју публику која је овај својеврсни живи саобраћајни буквар пажљиво пратила испред отворене сцене на Тргу ослобођења. Пар сати касније на пожаревачком базену наступио је састав „Баба каи“ који је посетиоце подсетио на музику златног доба соула и фанка, хитове група „Симп ред“ и „Квин“, Стинга, а за сјајан наступ упркос претњи од невремена заслужено помињемо Јелену Ракић, вокал, Владимира Јевремовића саксофон, Сашу Стојановића, бубњеви, Зорана Миладиновића, бас и Илију Рајковића, клавијатуре.

У холу Центра за културу у току је изложба ликовних радова Банета Јелића, који је уз сликарство на домаћој сцени познат као писац и музичар („Викторија“, „Освајачи“, Неверне бебе“), а вечерас у 19,00 сати на Тргу ослобођења наступају  младе плесачиц „Ројала“. До краја недеље на програму су концерт дуа ЛМ“, представа „Дечији кабаре“,  наступ састава „Magic love” и традиционални скуп на Тргу ослобођења Спортско рекреативне асоцијације уз неколико изненађења.

Влада Винкић

Фото: Бојан Николић