2021-10-31T16:02:17+01:00 31. октобра, 2021. 16:01 |

Љубав изнедрила књиге

Виолета Димитрић из Београда, у читаоници „Осам нијанси плаве“, представила је две своје књиге: „Умирућа љубав“ и „Плочници снова“. Виолета је водитељка и ауторка емисије „Ни црно ни бело“.

О књигама „Умирућа љубав“ и „Плочници снова“, говориле су Данијела Божичковић Радуловић и сама ауторка.
-Поезија Виолете Димитрић је слојевита и дубока. Кроз архетип жене пробија се њено универзално биће, створено да жели, воли, пати и изнова воли. Песникиња, позивајући се и призивајући митолошка бића, урања у дубоке и снажне вирове емоција, у грозничавој потреби за љубављу и великом страху да ће остати без ње. Виолета Димитрић слика поноре и висине, што је емоција јача и амплитуда између усхићења и очајања је већа, рекла је Данијела Божичковић Радуловић.

 

-Живот нам понекад ненадно наметне околности, које постану наше вододелнице за будућност. Мој животни пут су обележиле необичне ситуације, које су собом одредиле почетак нових етапа битисања. Верујем да сам и сама својим деловањем, али и мислима и одлукама макар мало допринела да се ти преокрети догоде. Одувек сам тежила изазовима, те сам стога креирала стања која су ме водила ка узбуђењима, али и опасностима. Универзум је препознао моје тежње и послао ми управо оно што сам прижељкивала. Догодила ми се та велика, романтична овоземаљска љубав. Наравно, као и у свему ако јасно не дефинишете шта тачно желите, опасност наиђе изненадно, и дочека вас потпуно неспремне. Искусите „усуд тројства“: Узлет, усхићење и крах…Кад је љубав изнедрила ове две моје књиге, коначно сам осетила снагу да могу да наставим и започнем нову етапу живот, истакла је овом приликом Виолета Димитрић.
Стихове су говориле Данијела Божичковић Радуловић и Зорка Стојановић.