2018-09-03T11:11:06+02:00 3. септембра, 2018. 11:04 |

55. ЉУБИЧЕВСКЕ ИГРЕ: Марко Миленковић поново витез

ФИНАЛЕ 55. ЉУБИЧЕВСКИХ КОЊИЧКИХ ИГАРА

Марко Миленковић после завршених 55. Љубичевских коњичких игара витешку сабљу враћа кући.

Ово му је трећа узастопна победа у Љубичевском вишебоју и сабљу му је зато у трајно власништво уручио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић. У наредних годину дана Марко Миленковић ће као победник вишебоја носити и витешки плашт.

Иначе, ово је четврта Маркова победа у Србији јединственом надметању у пет дисциплина, гађању топузом, стрелом, курирском јахању, бацању копља и сечи сабљом. Од осам финалиста био је најбољи са 14 поена, на грлу Невал. Друго и треће место на овогодишњем вишебоју заузели су Андрија Стерђевић и Слађан Младеновић.

Победник вишебоја, Марко Миленковић постигао је на финалном такмичењу и нови рекорд у курирском јахању. Задатак је обавио за 22 секунде и 69 десетинки.

 

 

 

 

Градоначелник Спасовић, витез Миленковић и тренер Миловановић

 

 

 

 

 

 

 

Најслађи јахачи и златни вишебојци

Као и на свим досадашњим Љубичевским играма и на овим 55. посетиоци хиподрома су могли да виде и аплаудирају најмађим и најслађим јахачима – волтижерима Коњичког друштва „Кнез Михајло“.

Волтижери узраста од 19 месеци до 8 година показали су вештине на кобили „Мази“, попут ускакања у седло, маказица, рањеног каубоја, колута уназад, скока са коња у трку… Најмлађи Стефан Костић и Вукашин Миловановић од 19 и 22 месеца добиили су највише аплауза, а публика није штедела дланове и за оне нешто старије девојчице и дечаке.

Поводом јубиларних 55. ЉКИ победницима свих досадашњих такмичења у Љубичевском вишебоју председник Скупштине Града Пожаревца, Бојан Илић уручио је велике златне медаље.

На овогодишњим Играма је изабран и најлепши шешир. Титула „мис шешир“ припала је Сари Траиловић.

Детаљније у недељним новинама „Реч народа“, које су у продаји од 4. септембра.