НИКОЛА ЛАЗИЋ: ЖЕЛИМО ЉУДИМА ДА ВРАТИМО НАДУ!

 „Да село заживи“, „Да Пожаревац ради“

 Убрзани туристички развој Пожаревца и ГО Костолац веома су значајни за останак људи и повратак оних којима то није било и плановима

Као једина десно орјентисана странка која је, морам напоменути, заступљена у српском парламенту,   баштинимо традиоционалне, српске и духовне вредности. У складу са тим, наш програм за локалну заједницу  се и ослања на убрзани развој српског села које је одувек било по традицији, стуб опстанка, како земље тако и града око којег гравитирају.

 Имамо план који сматрам да можемо да спроведемо кроз програм : „Да село заживи“, који се односи првенствено на хитно спровођење избора за савете месних заједница, како би мештани сами у свом месту одлучивали о приоритетима, да ли се то односило на асфалтирање девастираних улица, решавање дивљих депонија, уличне расвете, пијаће воде свих осталих проблема које се просто годинама провлаче, а решавање истих је симболично или никакво,што је просто разочаравајуће у 21. веку.

 Други део програма односи се на директне субвенције за пољопривредне произвођаче домаће хране. Субвенције се односе и на сточарски фонд као и на развој сеоског туризма, које је такође веома важна ставка. Субвенционисани развој сеоског туризма  је један од гаранта опстанка и останка људи у селу. Планирамо да кроз субвенционисању изградњу вишепородичних стамбених објеката, који би се додељивали младим лекарима и медицинском особљу, младим брачним паровима, који би се одлучили на останак или повратак у наш град, наше село. У економском делу програма „Да Пожаревац ради“ настојаћемо да град Пожаревац и ГО Костолац економски позиционирамо другачије. Применићемо прогресивни  економски модел у смислу давања предности домаћим, локалним предузетницима и предузећима у домену директних субвенција за покретање сопственог посла или одржавање и унапређивање постојећег. 

Мала привреда је жила куцавица сваког града коју морамо унапређивати и одржавати јер нам ниједан страни инвеститор ништа добро није донео. Значи, директне инвестиције  у домаћу привреду у износима од више десетина хиљада евра доносе резулат засигурно бољи од субвенција страним фирмама.

 У туристичком развојном смислу, изградњом брзе саобраћајнице отварају се могућности за  развој Пожаревца и ГО Костолац. Настојаћемо да изградимо „Зоо врт“ и рецимо „Дино парк“ у Љубичеву, које сви малишани просто обожавају. Изградња оваквих садржаја значи да туристи који путују ка Великом Градишту, Голупцу и Доњем Милановцу не би заобишли Пожаревац, већ би се у њему задржали. У Костолцу на већ познатом „Топољару“ планирамо изградњу „Аква парка“ који је много практичнији од отворених базена . У плану је уређење и Дунавској кеја у Костолцу чиме би добили једну заиста лепу и заокружену туристичку и забавну целину,  да не помињем већ позиционирани Виминациум.

У погледу инфраструктуре, гашење Дирекције за изградњу се показало као популистички потез,  а не неопходан, јер је од тог тренутка, реално изгубљена устаљена пракса, односно годишњи план и програм инфрструктурних радова и путне мреже, уређивање објеката сеоских и градских месних заједница у целини. Залагаћемо се да се у што краћем року у одговарајућој законској форми поново формира Дирекција за изградњу . У сфери спорта, неопходно је изградити градски тениски центар ,обзиром на ситуацију око простора тениских терена „ГЕМ“ која не дозвољава враћање у првобитно стање,тј. поновно коришћење.

Грађанима обећавамо транспарентност у раду, рационалан и аргументован дијалог о свим питањима и идејама развоја  Града које су одрживе. Компетенције и лични интегритет морају представљати одлучујући фактор при вођењу јавних предузећа која су од виталног значаја за функционисање града Пожаревца  и градске општине Костолац како не бисмо долазили у ситуације да немамо  пијаће воде у 21. веку или неконтролисане дивље депоније. Обавезујемо се да ћемо увести другачију политичку културу од ове досадашње које се темељи на уважавању различитости и афирмисању паријархалних и домаћинских вредности. Време пропуштених прилика је неповратно, зато тражимо подршку свих грађана којима су на првом месту породица, традиционалне и духовне вредности. 

С вером у Бога, живи били на многаја љета!

Share.
Leave A Reply

Skip to content