2020-01-19T18:24:33+01:00 19. јануара, 2020. 18:24 |

ЛУКА СЕ УЖЕЛЕО ВАШАРИШТА: Повратак после 10 година

Предраг Лука (1988.) је фудбалски проходао и поникао у Младом раднику. На Вашаришту je годинама трeнирао и играо. Прошао је све селекције пожаревачког клуба и стасао у незамењивог првотимца. Фудбалску каријеру наставио је у београдском Раду, потом Партизану (где је играо три сезоне и освојио две титуле првака Србије). Играо је и за ФК „Младост“ (Лучани), ОФК „Београд“, „Темнић 1924“ и „Слогу 33“ из Петровца на Млави из које се вратио у матични клуб.

Нема сумње да је овај змски трансфер  најзначајније појачање пожаревачком српсколигашу у зимском прелазном року.

       -После читаве деценије одлучио сам да се вратим у мој матични клуб. У прохујалој деценији увек сам у мислима био уз Млади радник. Пожаревац је мој родни град. Кућа ми је поред стадиона на Вашаришту где сам провео своје младе фудбалске дане почев од пионирског узраста, преко свих  селекција до сеиорског тима. Повратак је био неминован. Ту су ми породица, пријатељи, другови, а и моја велика жеља да помогнем нашем клубу, каже Лука.

        „Слога 33(30) је међу водећим екипама на петом, а Млади радник 1926 (17) на четрнаестом месту у доњем делу табеле.

        -Требало је још прошлог лета да се вратим на Вашариште. Сада сам се брзо договорио са председником Сенадом Марићем, једним изузетним фудбалским радником. Растанак са клубом из Петровца на Млави је био пријатељски. То је здрава фудбалска средина и јако добро организован клуб. Пожаревачки тренер Андрија Ферлеж квалитенто ради, тако да Слогу 33  очекује лепо пролеће. Младом раднику предстоји велика пролећна борба за бег из опасних вода. Зато сам и дошао да помогнем са мојим великим искуством и заједно са управом и младим играчима се домогнемо средине табеле. Сигурно да је поред моје маленкости потребно довести још пар играча. Млади радник је велико фудбалско име и мора да буде јак српсколигаш баш у пролећном делу такмичења.

        Лука је познат као професионалац и играч који ништа не препушта случају.

       -Већ месец дана плаћам приватног тренера да будем физички спреман за почетак припрема 22. јануара. Морам да својим примером подстичем све играче на максималан рад и залагање. Пролеће неће бити лако, а обавеза је велика. Успећемо, то сам сигуран. На Вашаришту ће бити све више публике и наших навијача. Пожаревљани очекују зреле игре и победе које свима живот значе, каже Лука.

                                                                                         Текст и фото: Р. Сандић