Овогодишња Мајска гитаријада 2. маја одржаће се на стадиону малих спортова у Пожаревцу, саопштено је на данашњој конференцији за медије којој су присуствовали у име организатора и покровитеља ове манифестације Бојан Гачевић и члан Градског већа Дејан Крстић.

Гачевић је овом приликом подсетио да је прва гитаријада организована давне 1979. године и од тада па све до данас одржана је 41 манифестација. Након толико година донета је одлука о измештању Гитаријаде са Моравске лагуне, јер је овај простор постао неуслован.

-Сваки пут било је све више проблема, услови су били лоши и без обзира што су у програму учествовали квалитетни бендови, опадао је број посетилаца Гитаријаде, рекао је Гачевић и додао:

-Ове године очекује нас феноменалан програм. Концепција програма је иста, састоји се из такмичарског и ревијалног дела, док ће један део програма бити посвећен специјалним гостима. Програм почиње у 15 часова. У програму ће наступити прошлогодишњи победник Мајске гитаријаде бенд „Радиомасив“, затим „Enjoy Sarma“, „Guybrush Treepwood“ и „Divert“, најавио је Гачевић.

Дејан Крстић и Бојан Гачевић

Након проглшења победника, у оквиру 41. Мајске гитаријаде наступиће рок група „Партибрејкерс“ и бенд „Репетитор“.

Члан Већа Дејан Крстић истиче да је годинама уназад идеја организатора била да ову манифестацију унапреди, а као пример, навео је повећање овогодишњег фонда награда.

Такође, подсетио је да је претходних година било доста проблема приликом организације Мајске гитаријаде на Моравској лагуни. Истакао је и врло мали број младих који долазе на овај догађај у Љубичево.

-Млади желе нешто модерније, урбаније, а ми не желимо да угасимо Гитаријаду. Зато смо и решили да је преместимо на Стадион малих спортова, нагласио је између осталог Крстић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content