2021-05-25T09:18:34+02:00 22. маја, 2021. 07:29 |

„Мајске игре Бечеј“: Награде младим пожаревачким глумцима

Два жирија овогодишњих „63. Мајских игара“, стручни и дечији, нису имала ни мало лак задатак да међу десет представа и стотинак младих глумаца донесе одлуке о најбољима. Наиме, и овај пут такмичарски наступи одвијали су се у две категорије: Представа за децу и Представа за младе, о најбољима су одлучивале нијансе, а част да се нађу међу награђенима имали су и чланови  Драмског студија Центра за културу Пожаревац.Додела награда обављена је јуче,  а у категорији Представа за децу коју је оцењивао стручни жири у саставу Александар Гајин, глумац из Новог Сада, Соња Петровић, позоришна и телевизијска редитељка, директорка Фестивала еколошког позоришта Бачка Паланка и Силвија Крижан, глумица Новосадског позоришта у Новом Саду титулу најбоље понела је представа „Kulturociklin END CALL“ Драмске трупе „Културоциклин“ Крушевац. Исти жири је Награду за главну мушку улогу доделио Стефану Милојевићу, за ролу Миша наратора, Краља – лутке и Страшног дива – лутке, док је Специјална награду за игру са лутком припала Јани Васић – младим глумцима Драмског студија Центра за културу Пожаревац који се  представио комадом „Миш Маус Кућа Хаус илити Мачак у чизмама“.

Дечији жири „63. Мајских игара“ који су чинили Невена Стојадиновић, Неда Стојадиновић и Димитрије Митић у категорији Представа за децу  сагласио са стручним жиријем и титулу најбоље доделио крушевачком комаду „Kulturociklin END CALL“. Најбољу главну мушку улогу остварио је  Стефан Милојевић, за ликове Миша наратора, Краља – лутке и Страшног дива – лутке док је Најбоља споредна женска улога „Мајских игара“ припала Теодори Вујовић,  за улоге Миша и  Принцезе – лутке у представи „Миш Маус Кућа Хаус илити Мачак у чизмама“ Драмског студија Центра за културу Пожаревац.

АУТОРСКИ ТИМ ДРАМСКОГ СТУДИЈА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ПОЖАРЕВАЦ  

Пожаревачку представу „Миш Маус Кућа Хаус илити Мачак у чизмама“ режирали су Драгиша Косара и Слободан-Боба Степић, лутке је радио Борисав Стојиљковић, а костиме Тина Лепосавић

 

Када је о Категорији Представа за млад реч, најбоља је „Чујем врати се, чујем остани“ у извођењу Трупе „Шмиранти“ из Новог Сад којој је припало и признање  „Златни паж“.Овогодишњи 63. Међународни фестивал сценског стваралаштва деце и младих “Мајске игре“ у Бечеју окупио су театре из Пожаревца, Параћина, Тузле, Инђије, Крушевца, Смедеревске Паланке, Новог Сада, Параћина, Суботице  и града домаћина Бечеја.

Текст и снимци: Влада Винкић