2021-06-04T10:09:09+02:00 4. јуна, 2021. 10:04 |

„Мајстори“ – мајсторски!

Синоћ је на Великој сцени Центра за културу Пожаревац изведена представа „Мајстори, мајстори“ у интерпретацији глумаца Позоришта „Миливоје Живановић“.Дугоочекивана премијера донела је врхунско изненађење свима који су се нашли у публици јер су чланови театра, сваки понаособ, своје улоге извели – мајсторски, док су сценографија, костими, музика и светлосни ефекти само ишли у прилог овој чињеници. Под редитељском палицом Владислава Велковског који је и адаптирао сценарио култног филма „Мајстори, мајстори“ Горана Марковића, пожаревачки глумци су од прве до последње реплике (за разлику од филма представа је завршена речју „мрак“) са невероватном лакоћом која одликује првенствено професионалне драмске уметнике изнели комад до краја.

Двадесеттроје глумаца подигло је публику на ноге а новом комаду улило сјајан темпо, аутентичност, актуелне духовите реплике и, надамо се – дуг живот на сцени.

      

Вреди поменути да је уочи премијере на сцену изашао пуковник Спасоје Чојић који се претходне вечери сусрео са Гораном Марковићем и уз извињење чувеног редитеља што није у могућности да присуствује догађајају, пренео поздраве и пожелео срећу како Велковском тако и читавом ансамблу Позоришта „Миливоје Живановић“. Подсећања ради,  Марковић је пожаревачком театру ексклузивно уступио свој текст за адаптацију и извођење на сцени.

       

Реприза комада „Мајстори, мајстори“ заказана је за четвртак 10.јун у 20,00 часова у Великој сали Центра за културу Пожаревац.

Текст и фото Влада Винкић