2021-05-05T09:41:02+02:00 5. маја, 2021. 09:41 |

Мали фудбал у срцу

Пре почетка финалне футсал утакмице Купа Србије између КМФ „Фон“ из Београда и КМФ „Нови Пазар“ у прелепој вршачкој спортској  дворани „Миленијум“ уручена је плакета ФСС познатом пожаревачком спортском раднику, професору Ненаду Митићу (1955), делегату на овом сусрету, коме је ово била опроштајна утакмица као вршиоцу делегатске функције.

 -Дуго сам у малом фудбалу, футсалу. Још 2016. године изабран сам за делегата на листи Прве футсал лиге Србије.Ту дужност обављао сам беспрекорно пуних пет сезона и дошло је време да се повучем и уступим место млађим кадровима. Наставићу да радим у матичном клубу КМФ „Пожаревац“ где сам члан Скупштине и Управног одбора, каже Митић.

Наш саговорник је професор физичке културе. Дуго година је радио у Спортском центру „Пожаревац“ као организатор програма и директор ове установе.

-Један сам од оснивача КМФ „Пожаревац“ када се клуб такмичио у Српској лиги. Заправо КМФ „Пожаревац“ и КМФ „Наисус“ из Ниша су иницијатори и покретачи Српске лиге у малом фудбалу. ФСС ме је 2003. године поставио за првог тренера репрезентације Србије у футсалу. Када сам се вратио са Новог Зеланда где сам радио пет година као спортски инструктор, 2013. године уз свестрану помоћ Ненада Петровића и  бившег играча Новице Мишића поново покрећемо клуб,  региструјемо га и званично, КМФ Пожаревац постаје такмичарски клуб, који врло брзо заузима значајно место у футсалу Србије, каже Митић који намерава да и током пензионерских дана буде уз футсал, мали фудбал који му је у срцу.

                                                                             Текст и фото: Р.Сандић