2019-11-11T08:27:04+01:00 11. новембра, 2019. 08:27 |

„Мали Храбриша“ по други пут

Koвин је био домаћин другог спортско-рекреативног фестивала „Мали Храбриша“ у овој сезони које је окупило  такмичаре  из Зрењанина, Новог Сада, Дебељаче, Београда, Гроцке, Ковина, Пожаревца, Велике Плане, Крагујевца и Свилајнца.

Посебно радује знатно увећан број такмичара из хендикеп групе. На фестивалу је учествовало 30 такмичара са инвалидитетом и развојним сметњама из Пожаревца и Ковина.

Само такмичење је протекло у одличној организацији и позитивној атмосфери, и обухватало је  вишебој, извођење ката појединачно и екипно и популарном „Фајтеру“, такмичење у ударању у самостојећу врећу. За разлику од класичних спортских такмичења испуњених стресом, тензијама и притисцима, организација овог фестивала инсистира на пружању услова за извлачења најбољег из сваког детета без обзира на предиспозиције, таленат и могућности. Управо због тога „Мали Храбриша“ представља идеалан програм, како за децу која се рекреативно баве борилачким спортовима, тако и за талентоване малишане којима овај приступ и организација могу послужити за развијање врхунских потенцијала.

Према пропозицијама, најуспешнији су клубови и удружења која на такмичењу имају највећи број пријављених учесника. Овога пута то су: Карате клуб „Пожаревац 92“, Пожаревац, потом Спортско рекреативно удружење „Плеј“, Нови Сад, за њима чланови Клуба борилачких спортова „Раднички“, Ковин, следе Карате клуб „Шумадија“, Крагујевац, Карате клуб „Јукобанат“, Зрењанин и Карате клуб „Карађорђе“, Велика Плана.

Председник Спортско рекреатвине Асоцијације Бане Дмитровић, уручио је плакете „Срце“ захвалности за помоћ приликом организације фестивала: Општини Ковин, Савезу спортова и Установи за спорт Ковина. У циљу промовисања правих вредности у спорту, посебне награде су додељене: најпосвећенијем тренеру Стефану Шемлалу, најпозитивнијем судији Ивани Филиповић, за фер плеј Љубици Николић и највреднијој реализаторки програма Миљани Пауновић.

Следеће окупљање  најављено је за 1. децембар у Великој Плани. Поред екипа из читаве Србије, учешће су најавили и такмичари из Мађарске и Румуније.