2021-04-26T20:26:23+02:00 26. априла, 2021. 14:43 |

Малишани пожаревачких вртића украсили градски трг

 

Тања Лончар

Поводом васкршњих празника, Предшколска установа „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, од 26. до 29. априла, организује низ активности у оквиру којих је, између осталог и декорација кружног тока у центру града. Заједно са васпитачицама малишани су украсили трг великим шареним јајима израђеним од стиропора, високих 1,2 метра.

Према речима директорке Тање Лончар, пожаревачка Предшколска установа сваке године у оквиру васпитно образовног рада организује низ догађаја у сусрет најрадоснијем празнику. Украшавањем градског трга, осим што ће центар постати лепши, деци ће празник бити веселији и радоснији.

-Украси су различитим техникама израђени од стиропора, обложени разноврсним материјалима и излакирани тако да су отпорни на воду. Током читаве седмице имаћемо и друге активности у Галерији савремене уметности, Градском парку и испред Туристичке организације. Зато позивамо све малишане да нам се придруже, да прошетају до центра града, погледају шта су за њих припремили другари из вртића. Захваљујемо се Граду Пожаревцу и Туристичкој организацији који су подржали ове наше креације, каже Тања Лончар.

Ускршње декорације и осликана јаја изложили су малишани свих вртића: „Невен“, „Пчелица“, „Лептирић“, „Бамби“, затим „Душко Радовић“, „Даница Радосављевић“, „Лане“, „Полетарац“, „Сунашце“, „Бубамара“ и „Мајски цвет“.

Из Предшколске установе најављују да ће усреду, 28. априла, на платоу испред Галерије савремене уметности организовати изложбу дечијих радова, а у четвртак, 29. априла радионице и игре у градском парку и вртићима.

Предвиђене су и продајне изложбе дечјих радова у Пожаревцу у градском парку и у Костолцу испред вртића „Мајски цвет“.