Општина Мало Црниће купила је и поклонила Дому здравља комби возило за превоз бубрежних болесника. Ново возило служиће пацијентима са територије ове општине да од својих кућа безбедно и удобно стигну до Опште болнице у Пожаревцу где три до четири пута недељно иду на дијализу. Реч је о осетљивим и тешким болесницима.

             Возило је вредно 3,5 милиона динара и потпуно је прилагођено потребама пацијената. Приликом примопредаје возила којој су присуствовали председник Општине Малиша Антонијевић и председница Скупштине општине Горанка Стевић, директор малоцрнићког Дома здравља, др Емад Еслеем захвалио се испред медицинског особља и пацијената општинском руководству, које је имало разумевања за потребе ове здравствене институције:

             -Возило које је до сада вршило превоз наших бубрежних пацијената на дијализу у пожаревачку болницу, било је старо и небезбедно, рекао је председник Општине Малиша Антонијевић и додао: – Због тога је локална самоуправа изашла у сусрет Дому здравља. Ми морамо да ослушкујемо потребе наших грађана и зато је ово заједнички успех. Приликом набавке, ништа нисмо препустили случају, возило је адекватно и потпуно опремљено да се у одговарајућим условима пацијенти одвезу од куће до болнице и врате својим домовима.

             Ово није први пут да локална самоуправа донира возило Дому здравља за потребе лечења и неге пацијената. Прошле године  купљено је санитетско возило марке „дачија“ за одељење кућне неге, односно за посете пацијенатима.

             Комби за превоз пацијената из Малог Црнића на дијализу у пожаревачку болницу, служиће по потреби и за друге кориснике услуга Дома здравља. Пошто је ова здравствена установа сада у потпуности комплетирала возни парк, следеће и наредних година, рекао је председник Малиша Антонијевић, размишљаће се о набавци потребних медицинских апарата.

Share.

Comments are closed.

Skip to content