Председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић је у сарадњи са Библиотеком „Србољуб Митић“ уприличио  свечани пријем ученика носилаца Вукове дипломе и ђака генерације. Свечаном пријему је присуствовала и председница Скупштине општине Горанка Стевић, а  добродошлицу ученицима, наставницима, директоркама школа и родитељима,  пожелела је директорка Библиотеке Данијела Божичковић Радуловић.

Председник Општине поручио је најбољим ђацима да осим образовања увек раде и на томе да постану добри људи.

– У свима вама „чучи“ неки таленат, који ће се временом кроз образовање и сазревање развити, што ће у великој мери допринети да постанете пре свега добри људи, успешни и изузетни у ономе што желите да радите у будућности.  Када завршите средње школе, факултете, желим да вас видим овде у нашој општини. Никада немојте да се стидите одакле сте. Било где да се налазите истичите поносно да сте из Малог Црнића, једне мале Општине, али велике Стишке равнице. Србија је мала земља, економски није много јака, па вас пут можда нанесе и ван њених граница. Поштујте законе туђе земље, али волите Србију. Будите сигурни у себе и успех неће изостати. Ако имате свој циљ и идете ка њему будите сигурни да сте на правом путу. Немојте да будете послушни, будите весели, расположени, радујте се сваком новом дану и уживајте у сваком тренутку. Будите одговорни, дисциплиновани, постављајте високе циљеве и идите ка њима. Сваки дан обојите и уживајте у њему. Немојте да верујете у то да је важно учествовати, важно је победити. Победити себе и бити од себе бољи, поручио је Антонијевић најбољим ђацима уручивши им пригодне поклоне, таблете, књиге и слушалице за мобилне телефоне.

Вуковци у школској 2017/2018. години су:  Кристина Величковић, Милица Животић, Сара Митровић, Огњен Јовановић, Милена Живановић, Теодора Јанковић, Никола Стевић, Данило Ракић, Алекса Гајић, а ученици генерације су: Сара Митровић Огњен Јовановић, Данило Ракић и Ана Стојимировић.

З.Стојановић

Share.

Comments are closed.

Skip to content