2019-11-08T19:49:14+01:00 8. новембра, 2019. 19:49 |

Мало Црниће: Прославили Митровдан и празник радника у образовању

Митровдан, 8. новембар крсна је слава многих породица и организација, а у славу Светог великомученика Димитрија, светитеља и свог заштитника, уз славски колач, жито и вино окупили су се и у Општини Мало Црниће.

Честитајући славу грађанима, председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић је казао да се запослени у Општинској управи у духу хришћанства и добрих домаћина, уз резање славског колача, пригодном трпезом и уз молитве свецу, труде да одрже традицију, заједништво, међусобно поштовање и уважавање.

 -Свети и мудри владика Николај Велимировић је рекао: „Поштујте браћо и сестре свештенике своје. Они својим рукама и молитвама припремају свето причешће којим се ви са Богом сједињујете. Они се за вас Богу моле. Свештеници проповедају реч Божију“. Бити добар човек је не само ствар карактера већ и лепог васпитања и образовања и када поменем ту реч користим и прилику да свим вапитачима, учитељима, наставницима, професорима, честитам њихов дан, Дан просветних радника. Ваш предан рад и  велико залагање је улагање у будућност, у оно што очекује свако дете, а то је знање и спремност да буде припремљен да се носи са свиме што га очекује у будућности. Само ви поштовани просветни радници умете да препознате таленат и дар сваког детета и увек са бригом родитеља испраћате сваког ученика из школе, као и генерације на даље усавршавање, јер живот је стална борба и рад на себи. Сигуран сам да дајете максимум у раду са младима, али су нијансе одлучиле да данас имамо и добитнике признања за изузетан допринос у просветном раду, закључио је Антонијевић.

Резање славског колача

Испред Скупштине општине у име одборника грађанима је славу, а запосленима у образовању, празник честитала и председница Скупштине Горанка Стевић. Она је обавестила да је и ове године на предлог Предшколске установе и 4 матичне школе један број просветних радника и васпитача понео признања за свој рад. Добитници су: Данијела Младеновић и Сандра Милошевић, дипломирани васпитачи у ПУ „14. Октобар“, Наташа Угриновић, професор енглеског језика и Анита Дамњановић, професор разредне наставе у ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће, Марина Васић, професор руског језика и Марина Деспот, професор ликовне културе у ОШ „Ђура Јакшић“ Топоница, Сузана Величковић и Зорица Тошић, наставници разредне наставе у ОШ „Милисав Николић“ Божевац, Зорица Перић, професор српског језика и Весна Миленковић, наставник разредне наставе у ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац.

                                                                                                          Д.Динић