У Библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, 16. децембра организована је радионица под називом „Казивање поезије“. Циљ је упознати ученике са техникама које користе рецитатори, ради бољег сналажења у овој говорничкој вештини.

Радионицу је водила Драгана Младенов из Новог Сада, председница Клуба уметника „Бина“, иначе добитница повеље за континуирани рад и резултате у рецитаторском покрету.

У овој занимљивој, едукативној и креативној радионици учествовали су ученици виших разреда основних школа из Малог Црнића и њихови наставници и ментори. На модеран и занимљив начин, уз поштовање свих пропозиција на такмичењима рецитатора широм земље, учесници радионице дошли су до нових сазнања и савладали потребне технике казивања стихова.

Леп говор, лепа реч и казивање, веома су важни. Још од Старе Грчке, добра реторика веома је цењена.

Лепо казивање стихова битно је не само због наступа рецитатора и њиховог пласмана, већ због грађења осећаја сигурности који се ствара наступањем на сцени.

Иначе, годинама уназад ученици малоцрнићких школа учествују на такмичењу „Песниче народа мог“ који се организује на свим нивоима – школском, општинском, окружном и републичком.

Share.

Comments are closed.

Skip to content